Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akár 30 ezret is fizethet, aki nem engedi be a kéményseprőt

Bár a hagyomány szerint a kéményseprő szerencsét hoz, ma már viszonylag ritkán lehet összefutni velük, ráadásul legtöbbször nem is szerencsét, hanem befizetendő csekket osztanak. Tavaly év végén módosította a kormány a kéményseprők által nyújtott szolgáltatást szabályozó törvényt, amely már a lakástulajdonosokat is szankcióval fenyegeti, ha nem engedik be a kéményseprőt otthonukba, így akár büntetésre is számíthat az, aki munkából hazaérve kis figyelmeztető cetlit talál ajtaján. A Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t (FŐKÉTÜSZ) kérdeztük a változásokról.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Lakás mint életstílus - A loft

Sokak számára a lakás már nem csak szükségletként, élettérként jelenik meg, hanem az az értékrend, életstílus kifejezése is. Ezek a valós – vagy sok esetben divat által diktált – igények egy sor új lakástípust, kategóriát hívtak életre, amelyekkel ugyan lakáshirdetésekben sokszor találkozhatunk, de egy átlagos pénztárcájú vásárló talán kevésbé engedheti meg magának. Sorozatunk első állomásaként a loft lakásokat vesszük górcső alá.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Devizahiteles perek: Az adós mindenképp rosszul jár?

Nyilvánosságra került a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Kúria közötti, devizahiteles perekre vonatkozó levelezés. A felügyeleti szerv szerint a különböző, hitelesek által indított pereknek össztársadalmi hatásai lehetnek, mivel a szerződések tömeges megsemmisítése veszélyeztetné a pénzügyi stabilitást, ráadásul nagy valószínűség szerint az adósra is további terhek hárulnának. Egy ilyen helyzetben mind a perek indítói, mind a bíróságok részéről megfontoltságra lesz szükség.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Mit kell tudni a lakástakarékról?

Egy friss felmérés szerint a fiatalok egyre tovább és egyre nagyobb arányban maradnak a szülői házban. Az előtakarékosság segíthet nekik lakáscéljuk megvalósításában, de az így összegyűjtött pénz felújításra, bővítésre is fordítható, a betéti kamatok csökkenésével pedig az LTP már akár befektetésnek is jó lehet. A döntés előtt azonban érdemes végignézni a különböző lakástakarék ajánlatokat, mivel pénzintézettől, a befizetés összegétől, és főképp a futamidőtől függően nagyon eltérő hozamokkal találkozhatunk.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Így adózz az ingatlan után - Öröklés, ajándékozás

Az öröklés, ajándékozás után is kell illetéket fizetni az újdonsült lakástulajdonosnak, ami sokszor okozhat fejtörést az családban. Szerencsére idén januártól sokat egyszerűsödtek az erre vonatkozó szabályok, a nem egyenesági rokonoknak továbbra is számolni kell ezzel a teherrel. Érdemes átgondolni, hogy például testvérek között hogyan történik ingatlan átadása, hiszen adózás szempontjából nem mindegy, hogy öröklés, ajándékozás, vagy éppen adásvétel révén kerül hozzánk egy lakás.

TOVÁBB>>

 

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek