Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az állam felelőssége

Lakásfókusz Az állam felelőssége

A bankokat divat szidni, hogy rátukmálták a szegény megtévesztett emberekre a hitelt. Az embereket is van miért elmarasztalni, nagyon sokan teljes pénzügyi analfabétizmussal megverve, lukas zsebbel adósodtak el 30 évre. Az ugyanakkor keveseknek fordul meg a fejében, hogy mekkora az állam szerepe a kialakult válságban. Pedig az állam legalább annyira bűnös - sőt! -, mint a másik két szereplője ennek a tragédiának.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább

Lakásba ragadva

Lakásfókusz Lakásba ragadva

A támogatott lakáshitelezés 2000 körüli beindulásakor mért csúcsérték harmadát érte csak el az utóbbi három évben a lakáspiaci forgalom. Statisztikai becslések szerint évi mintegy 90 ezer tranzakció köttetik, s tavaly csak ezért nem csökkent e szint alá, mert a végtörlesztés hozott néhány ezres plusz adás-vételt.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Végveszély: lakások a víz alatt

Lakásfókusz lakások a víz alattKevesebbet ér a lakás, mint amennyi rajta a hitel. Egyre több jelzáloghiteles kerülhet hasonló helyzetbe Magyarországon, legalábbis a legfrissebb statisztikák szerint. A devizahitelek több mint felénél ugyanis 90 százaléknál magasabb a hitel-fedezeti arány, ami azt jelenti, hogy a jelzálogot viselő ingatlan értéke éppen hogy csak, vagy egyáltalán nem fedezi a rajta lévő hitelt.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek