Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Még előnyösebb lett az államilag támogatott lakáshitel

lakásfókusz előnyös a támogatott lakáshitelA Nemzetgazdasági Minisztérium december 17.-i közleményében ismertette, hogy az idén nyáron bevezetett új államilag támogatott lakáshitelhez további kedvezményeket nyújt az állam. Ennek célja, hogy ez által is felpörgessék az ingatlanpiacot és a lakáshitelek kihelyezését is.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Javulás a nemfizető lakáshitelek arányában

lakásfókusz javulás a nemfizető lakáshitelek arányábanAz MNB legújabb hitelezésről szóló jelentéséből kiderül, hogy a tavaly év végi 8254 milliárd forintról a hitelállomány szeptember végére 6800 milliárd forintra süllyedt. Ennek többek között oka a devizahiteleseket megsegítő kormányzati akciók, a devizahitelek kedvezményes forintra váltása és a végtörlesztésként ismertté lett kedvezményes hiteltörlesztés.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakáshitelek: piaci körkép

Felmérésünkben a legnagyobb hazai bankok lakásvásárláshoz nyújtott hiteleit vettük górcső alá. Arra voltunk kíváncsiak, milyen kamatokkal kell annak számolnia, akik lakáshitelből szeretnének ingatlant vásárolni.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Amerikában sincs kolbászból a kerítés

lakásfókusz kolbászból kerítésA magyar hitelválság és az egyre nehezebben fizetett havi törlesztőrészletek, a 16,5%-os nem teljesítő hitelek aránya sajnos már közhely Magyarországon. Bár csak az állampolgárok (és az ingatlanok) ötöde érintett a hitelproblémákban, annak súlya miatt az egész ország szenved. Ebben a cikkünkben megvizsgáljuk, vajon könnyebb-e az Egyesült Államokban lakáshitelesnek lenni, mint idehaza.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Az állam fizetheti vissza a lakáshitelt


lakásfókusz az állam fizetheti vissza a hiteltKi lehet fizettetni az állammal a lakáshitel egy részét – ez sajnos nem egy újabb állami mankó a fizetési nehézségekkel küzdő devizahitelesek megsegítésére, viszont egy olyan megoldás, amellyel százezreket spórolhat az, aki most kíván hitel segítségével ingatlant vásárolni. Ezt a konstrukciót lakástakaréknak hívják, bejegyzésünkben pedig leírjuk, hogyan is működik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek