Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkerülhető az árverés!

lakásfókusz elkerülhető az árverésTöbb mint 114 ezerre nőtt a kényszer-árverezhető lakások száma 2012 harmadik negyedévében – adta hírül múlt héten a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A szám növekedése ellenére azonban a bankok a korábbinál visszafogottabbak voltak az árverezési kedv tekintetében. Ennek az oka egyszerű: ahogy a hitelesnek, banknak is a végső megoldás, vagyis a kényszerértékesítés a legrosszabb megoldás. Éppen ezért ha a hitelét törleszteni képtelen ügyfél együttműködési készséget mutat, nagyon jó esélye van rá, hogy valami kedvezőbb megoldásban egyezhet ki hitelezőjével. Mivel a kilencven napon túl nem teljesítő lakáshitelek aránya 15 százalék körül van, bankoknak sem érdekes a végrehajtás elrendelése, mert ezen nemcsak az ügyfél, de a hitelintézet is nagyot bukik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Vissza a szülőkhöz a bebukott hitel miatt

lakásfókusz bedőlt hitelKis generáció, nagy generáció, X generáció, R generáció, Y generáció… ezerféle néven illetünk különböző gazdasági és társadalmi jelenségek által felemelt, vagy éppen sújtott korszakokat. Újabb fogalommal kell megismerkednünk, ami inkább negatív, de akár még jóra is fordulhat soruk: ők a bumeráng generáció. Akik a bebukott lakáshitel miatt visszaköltöztek a szülőkhöz.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Támogatott hitel: ne hagyjuk a 1,5 milliót az államban!

Fanyalogva fogadta a hazai média az államilag kamattámogatott lakáshitel július közepén elfogadott „felújított” változatát. A biztosítékot alapvetően az csapta ki, hogy az első, még az év elején elindított konstrukcióhoz képest jelentősen bővült a bankok marzsa, azaz az általuk a hitelen elérhető nyereség. És való igaz, a hitelintézeti szféra keményen lobbizott a marzs kibővítése érdekében.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Terjed a lakásbérlés - kényszerből

lakásfókusz népszerű a lakásbérlésBudapest és Hamburg lakosainak száma csaknem azonos, mindkét nagyváros mintegy 1,7 milliós lélekszámú. A lakáshelyzet viszont gyökeresen eltér egymástól. Míg Hamburgban 70 százaléknál is többen élnek bérlakásban, addig Budapesten - az országos adatokból becsülve - a városlakók 10 százaléka. A bejelentés nélkül bérbe adott lakások száma miatt azonban ez a szám minden bizonnyal magasabb és az utóbbi években tovább is nőhetett. Az ok a lakásvételhez szükséges hitel hiánya.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

16 Tovább

Amikor az állam fizeti a hitelt

lakásfókusz az állam fizeti a hiteltNem éppen dinamizmusáról híres manapság a magyar ingatlanpiac, ám éppen az akadozó forgalomnak köszönhető, hogy olykor-olykor kivételes lehetőségekkel találkozik az egyszeri lakás- vagy házvásárló. Miközben egy jó vétellel százezreket, akár milliókat is spórolhatunk, ilyenkor is fájó tud lenni, ha nem rendelkezünk lakástakarék-pénztári betéttel. Ám néhány hónapja immár erre a helyzetre is van megoldás!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán .

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek