Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megnevelt minket a végtörlesztés

Nevelő hatása is volt a devizahitel-mizériának: egy friss kutatás szerint javítja az öngondoskodást és formálja a lakosság pénzügyi tudatosságát az árfolyamgát és a végtörlesztés. Az eredmény nem is olyan meglepő, és legfőképp azzal magyarázható, hogy aki egyszer már megjárta a hitelével, a korábbinál százszor jobban odafigyel a biztos anyagi hátterének újbóli megteremtésére és megóvására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Újra állami pénzen spórolhat a fűtésszámlán



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb fűtéskorszerűsítési pályázatot írt ki, amelyet 2007 előtt épült lakóingatlanok energiahatékonyságának javítására lehet felhasználni, mint napkollektor, hőszivattyú telepítése, brikettel, pellettel, faaprítékkal működő, illetve kondenzációs kazán beszerzése és beszerelése.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Életveszélyes villámcsapás a lakásban – hogyan kerülhetjük el?

lakásfókusz villámcsapásA mostanában tomboló nyári viharok nemcsak a Balaton közepén vagy egy szabadtéri rendezvényen, de saját lakásunk falai között is veszélyessé válhatnak, elsősorban a villámcsapások kockázata miatt. A vezetékes telefonok vagy a fémből készült zuhanyzók, vízcsapok kifejezetten életveszélyesek lehetnek. Néhány alapvető óvintézkedés betartásával azonban nemcsak a sérüléseket kerülhetjük el, de az esetleges komoly anyagi károkat is.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásvásárlás: százezres „apró” költségek


"Áh, hiszen csupán néhány százalékról van szó!" Akár így is viszonyulhatunk azokhoz a költségekhez, amelyek egy lakásvásárlás esetén a vételáron túl terhelnek minket. Valójában azonban ezek a kiadások a vételár tizedét is elérhetik, és már egy közepes értékű ingatlan esetén is sok százezer forintos összeget tehetnek ki.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Spóroljunk súlyos ezreket a szabadság alatt – energiatakarékossági tippek



Közel tízezer forintot is megtakarítható egy átlagos háztartásban két-háromhétnyi szabadság alatt, ha megfogadunk néhány egyszerű tanácsot. A lényeg: sok készülék akkor is fogyaszt energiát, ha használaton kívül van. Nincs másdolgunk, mint sorba venni, mi az, amit kockázat nélkül teljesen lekapcsolhatunk az elektromos hálózatról.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek