Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Méregdrága lehet a zuhanyzás


lakásfókusz drága zuhanyzásNemcsak a szabadság alatt, de az otthon töltött hetek során is sok pénzt megtakaríthatunk nyári energiafogyasztásunkon egy kis odafigyeléssel. A zuhanyzás, a hűtőgép vagy a légkondicionáló egyaránt energiatemetővé válhat, ha nem figyelünk oda, hiába ússzuk meg sokan a meleg hónapokban a fűtésszámlát.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

14 Tovább

Fészket keresnek a gólyák



lakásfókusz fészket raknak a gólyákForró heteket él át a magyarországi, azon belül is különösen a fővárosi albérleti piac, legalábbis az előző hónapok pangásához képest. Ennek oka, hogy szeptember elején sok tízezer egyetemista és főiskolás kezdi meg a tanévet. Többségük ugyan legalább másodéves "visszatérő", sok elsőéves viszont ezekben a hetekben keres szálláslehetőséget felsőfokú tanulmányainak városában.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Amire figyelj a lakásban elutazáskor!


lakásfókusz nyaralás előttA nagy utazás előtt sokan készítenek egy listát arról mit ellenőrizzenek mielőtt ráfordítják a kulcsot lakásukra és beülnek a reptéri mikrobuszba. A bepakolandó cuccok, a repülőjegy és útlevél, netán a meglátogatandó távoli rokonnak szánt ajándék állnak többnyire a lista élén, míg a lakással kapcsolatos teendők sokszor nem kapnak elég figyelmet. Ezért összeírtunk néhány tippet a második csekklistához, amivel már a nyugodt hazatérést alapozzuk meg.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Színtelen, szagtalan veszély – elektroszmog a lakásban

lakásfókusz elektroszmog

Hajszárító, televízió, mikrosütő, telefon, hifi-torony, számítógép, bébiőr, takarékos izzó: ami közös bennük, hogy elektromos szennyeződést okoznak működésükkel. A készülékek által kibocsátott úgynevezett elektroszmog bizonyos mennyiség felett súlyosan károsíthatja az egészégét. Az utóbbi időben érdekes módon már nem is a mikrosütő vagy a mobiltelefon, hanem a takarékos izzók legelterjedtebb fajtája, a kompakt fénycső számít a fő mumusnak a szakértők szemében.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Mégis jól jöhet az árfolyamgát


Egyes felmérések szerint sok a félelem és a bizonytalanság a devizahitelesek körében az árfolyamgáttal kapcsolatban. Első ránézésre nem igazán tűnik kifizetődőnek e lehetőség igénybe vétele, tekintettel a tőletartozásunkból képződő magas kamatozású forinthitelre. Egy kicsit távolabbról nézve azonban úgy tűnik, mégis érdemes csatlakozni az árfolyamgáthoz.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

11 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek