Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hívatlan vendégek a lakásban: megkeseríthetik életünket a rovarok, kártevők


Nyáron nemcsak a hőség, hanem a kisebb kártevők, bogarak, rovarok is fejfájást okozhatnak a lakóknak. A molyokkal sokan hónapokon át küzdenek, de nem túl szívmelegítő látvány az sem, amikor a fürdőkádban kis ezüstszínű lények menekülnek előlünk. Alább néhány tipp a leggyakoribb nemkívánatos látogatók elűzésére.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Hogyan spóroljunk a lakás biztosításán?


lakásfókusz spórolásKevesen tudják, de a társasházban élők gyakorlatilag megspórolhatnák a lakásbiztosításuk teljes összegét. Ennek oka, hogy a társasházak biztosítása gyakran magukra a lakásokra is kellő fedezetet nyújt, így elég lehet csupán az ingóságok védelmére külön költeni.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Hűvös lakás, klíma nélkül!

Percek alatt lehűthetjük átmelegedett szobánkat, ha bekapcsoljuk a klímaberendezést. Más kérdés, hogy ezt a villanyszámlánk bánja, hiszen még egy A hatékonysági osztályzatú mobilklíma is 4-500 wattot eszik óránként. Arról nem is beszélve, hogy sok ember számára a klíma komoly egészségügyi kockázatot jelent: légúti megbetegedések, fájó ízületek, begyulladt szemek stb. Vagy mi van akkor, ha éppenséggel nincs is klímaberendezésünk? Íme, néhány hasznos tanács arra vonatkozóan, hogy hogyan tartsuk hűvösen lakásunkat légkondicionáló nélkül.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nyolc tipp költözéskor, amivel elkerülheted a kiborulást!


A nyár a költözések szezonja, legalábbis erre következtethet az, aki naponta harcol a szupermarket banános dobozaiért a többi versenyzővel. De erre utal az is, hogy lehetetlen ráérő költöztetőt vagy rakodót találnia annak, aki későn ébred rá, hogy bár a havertől kölcsön kapja a kisteherautót, ám ahhoz nem jár automatikusan pakoló ember is. Néhány tipp tehát biztos elkel azoknak, akik a mai magyar viszonyok között még a nagy hadművelet előtt állnak.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz

oldalán.

1 Tovább

Energiatanúsítvány: macerából hasznos irat



Ahhoz képest, hogy elvileg kötelező eleme a lakások adás-vételének és hosszabb távú bérbe adásának, meglehetősen szórványos az úgynevezett energiatanúsítvány előfordulása ezekben az ügyletekben. Pedig nem egy újabb adminisztratív teherről, hanem egy kifejezetten hasznos dokumentumról van szó.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek