Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elbukik a távmunka forradalma?

Felkavarta a tengerentúli gazdasági sajtót a Yahoo-tól kiszivárgó új szervezeti megszorítás: ennek értelmében nincs tovább távmunka. Ezzel minden főnök titkos álma teljesült: végre van hivatkozási alap a kiváltságos otthoni dolgozók rövidebb pórázon tartására! De hova tegyük ezt a sok embert az irodában?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Hitelválság: közös a felelősség

A lakosság szerint a devizaválság kialakulása nagyjából ugyanannyira köszönhető a forint gyengülésének, mint a csökkenő jövedelmeknek, a bankok nem kellően körültekintő hitelezési politikájának, vagy a devizaadósok felelőtlen hitelfelvételének és a hiányos szabályozásnak – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő megkérdezésével végzett reprezentatív felméréséből. A hitellel rendelkezők elsősorban a forintárfolyamot és a szűkülő anyagi kereteiket okolják a kialakult helyzetért, míg a kölcsönnel nem rendelkezők szerint ugyanezek mellett a devizahitelesek tehetnek leginkább a sorsukról. Az elemző szerint az érintettek meglepően objektíven értékelik a kialakult helyzetet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Nem ereszt a mama-hotel

Míg az elmúlt évek az egy-két személyes háztartások rohamos terjedéséről szóltak, addig ma már egyre nagyobb azon fiatalok aránya Európában, akik visszaköltöznek a szülői házba, vagy akár el sem hagyják azt. Az egyébként természetes folyamatot a gazdasági válság jelentősen felerősítette, a legtöbben a pénzhiány miatt kényszerülnek ebbe a helyzetbe. A jelenség az ingatlanszektorra is hatással van, ugyanakkor még nem látható, hogy mikor, és hogyan reagál a lakáspiac a megváltozott igényekre.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Kerítés – az minek?

Csak amikor először látunk dolgokat másképpen külföldön, akkor jövünk rá, hogy nem minden úgy törvényszerű, ahogy mi tesszük. Nem kell feltétlenül mindig jobbra tartani, nem kötelező tonnányi kőből síremléket vásárolni, és nem kötelező a kőkerítés sem egy családi háznak.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Biztosítás: mi van, ha jön a meteoreső?

Amennyiben az oroszországihoz hasonló meteor becsapódás érné el Magyarországot, igyekezzünk ne megsérülni! Utána pedig tegyük rendbe a házat a lakásbiztosításunk terhére, mert van erre is lehetőség. Ha úgynevezett összkockázatú biztosításunk van, számíthatunk akár a meteorkár megtérítésére is.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek