Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Támogatott hitel: ne hagyjuk a 1,5 milliót az államban!

Fanyalogva fogadta a hazai média az államilag kamattámogatott lakáshitel július közepén elfogadott „felújított” változatát. A biztosítékot alapvetően az csapta ki, hogy az első, még az év elején elindított konstrukcióhoz képest jelentősen bővült a bankok marzsa, azaz az általuk a hitelen elérhető nyereség. És való igaz, a hitelintézeti szféra keményen lobbizott a marzs kibővítése érdekében.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Az óvatosság hosszútávon kifizetődőbb

lakásfókusz az óvatosság kifizetődő
Elég sok kritika övezi az állam új, otthonteremtési kamattámogatási programját. Pedig minden előzménytől függetlenül egy korrekt megközelítéssel kialakított konstrukció.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Újra állami pénzen spórolhat a fűtésszámlán



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb fűtéskorszerűsítési pályázatot írt ki, amelyet 2007 előtt épült lakóingatlanok energiahatékonyságának javítására lehet felhasználni, mint napkollektor, hőszivattyú telepítése, brikettel, pellettel, faaprítékkal működő, illetve kondenzációs kazán beszerzése és beszerelése.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Megérkezett az új lakáshitel!

A napokban megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet az államilag támogatott lakáshitelek módosított feltételeiről, így minden akadály elhárult az elől, hogy a bankok végre elkezdjék kínálni az ügyfeleknek az új terméket. Ez mindenképpen jó hír a lakás után nézőknek, hiszen a jelenleg piacon lévő kölcsönöknél jóval kedvezőbb feltételekkel vásárolhatnak otthont maguknak. Kiszámoltuk, mennyi az annyi, azaz hány forintot lehet spórolni a támogatott hitellel.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Támogatott hitel 2.0: kiszámoltuk, mennyire jó!

Sajtóhírek szerint megállapodott a kormány és a Magyar Bankszövetség az államilag támogatott lakáshitelek új feltételeiről - az egyezség végre beindíthatja a lakossági hitelmotort. Hogy mit tartogat az új konstrukció a számunkra? Kiszámoltuk: öt éven keresztül havi sok-sok tízezer forinttal alacsonyabb törlesztőt a jelenleg elérhető forintkonstrukciókhoz képest.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek