Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Változó szocpol – igazodás az igényekhez

Jelentősen módosulhatnak áprilistól a lakásépítési támogatás, vagyis a szocpol feltételei a kormány tervei szerint. A változások értelmében már egy gyerek vállalása is elegendő lehet a jogosultsághoz, és növekedne az igénybe vehető támogatás összege is. Használt lakások vásárlására ismét bevezetnék a félszocpolt, de a kettő, vagy több gyermeket nevelők akár meglévő lakásuk bővítésére is fordíthatnák ezt az összeget. A lakáspiac számai azt mutatják, hogy ezekkel a változásokkal a szocpol jobban közelít majd a valós igényekhez, és nagymértékben növelheti a használt lakások iránti keresletet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Nem ereszt a mama-hotel

Míg az elmúlt évek az egy-két személyes háztartások rohamos terjedéséről szóltak, addig ma már egyre nagyobb azon fiatalok aránya Európában, akik visszaköltöznek a szülői házba, vagy akár el sem hagyják azt. Az egyébként természetes folyamatot a gazdasági válság jelentősen felerősítette, a legtöbben a pénzhiány miatt kényszerülnek ebbe a helyzetbe. A jelenség az ingatlanszektorra is hatással van, ugyanakkor még nem látható, hogy mikor, és hogyan reagál a lakáspiac a megváltozott igényekre.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Százezrekkel olcsóbban vehetünk lakást

lakásfókusz olcsóbban vehetünk lakástSokkal kedvezőbb lett januártól az állami támogatású lakáshitel, több százezer forinttal lehetnek beljebb a kedvezményes hitelt igénylők, és a korábbinál jóval szélesebb választékból találhatnak maguknak otthont. Emellett már a saját ingatlan bővítésére is lehet támogatott kölcsönt igényelni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.



2 Tovább

Még előnyösebb lett az államilag támogatott lakáshitel

lakásfókusz előnyös a támogatott lakáshitelA Nemzetgazdasági Minisztérium december 17.-i közleményében ismertette, hogy az idén nyáron bevezetett új államilag támogatott lakáshitelhez további kedvezményeket nyújt az állam. Ennek célja, hogy ez által is felpörgessék az ingatlanpiacot és a lakáshitelek kihelyezését is.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Az állam fizetheti vissza a lakáshitelt


lakásfókusz az állam fizetheti vissza a hiteltKi lehet fizettetni az állammal a lakáshitel egy részét – ez sajnos nem egy újabb állami mankó a fizetési nehézségekkel küzdő devizahitelesek megsegítésére, viszont egy olyan megoldás, amellyel százezreket spórolhat az, aki most kíván hitel segítségével ingatlant vásárolni. Ezt a konstrukciót lakástakaréknak hívják, bejegyzésünkben pedig leírjuk, hogyan is működik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek