Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Robbantják vagy hatástalanítják a devizahiteles bombát?

Nem az árfolyamrés, hanem az árfolyamváltozás miatt nyúlnának hozzá a devizahiteles szerződésekhez. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedd este beszélt arról, hogy a szerződések utólagos felülvizsgálatát és módosítását is elképzelhetőnek tartja. A szándék komolyságát az is jelzi, hogy azóta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Cséfalvay Zoltán államtitkár is megszólaltak az ügyben. Akár már jövő héten tárgyalhat a kormány az újabb mentőcsomagról. 

TOVÁBB>>

0 Tovább

Mi lesz veled panellakás?

A panellakások a köztudatban szorosan összefonódtak a szocialista lakásépítéssel, holott egyáltalán nem ez a kor szülte ezt az építés módot. Míg a hetvenes években – az akkori színvonalhoz képest – kiemelkedően jó lakáskörülményeket nyújtott a panel, addig az elmúlt évtizedekben mind minősége, mind megítélése jelentősen romlott. A lakások mennyisége, illetve lakáspiacon betöltött szerepe miatt azonban nem lehet szó nélkül elmenni a probléma mellett. De vajon a felújítási programokkal el lehet hozni a panelok reneszánszát?

TOVÁBB >>

0 Tovább

Szezonalitás vagy növekedés? - Bíztató lakáshitelezési adatok

Az elmúlt hónapok katasztrofális eredményei után némi optimizmusra ad okot, hogy több hónapja növekszik a lakáshitel-igénylések száma. Ebben valószínűleg közrejátszik a jegybanki alapkamat – és ezzel együtt a hitelkamatok – csökkenése, valamint a kamattámogatott lakáshitelek növekvő népszerűsége. A válság vége a bíztató jelek ellenére még valószínűleg messze van, pedig a hitelezés beindulása a lakáspiac életre keltése, és a devizahitelesek helyzetének javítása miatt is fontos lenne.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Fordulat a panelpiacon?

Hosszú évek árzuhanása után az idei első félévben növekedés tapasztalható a panellakások árában. A Duna House elemzése szerint már mind nominál, mind reálértéken emelkedtek az árak ennél az ingatlantípusnál. Ingatlanos berkekben a lakótelepi lakások iránti kereslet növekedésére számítanak, ami valószínűleg az árakra is hatással lehet. Most legolcsóbban Tolna és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében juthatunk panellakáshoz, legtöbbet pedig Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében kell fizetni értük.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Minden második szocpolt igénylő használt lakást venne

A szocpolt igénylők 80 százaléka használt lakásra költené a támogatást – ha lenne rá lehetőség. A Lakásfókusz által készített online felmérés szerint a megkérdezettek fele használt lakást vásárolna, 30 százaléka pedig a már meglévő ingatlanát bővítené. Csak minden ötödik válaszadó venne vagy építene új lakást. A jelenlegi szocpol szabályok viszont csak utóbbit teszik lehetővé, és elképzelhető hogy a tervezett módosítások után sem vezetnék be a félszocpolt.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek