Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Folytatódó lejtmenet a lakáspiacon

Az elmúlt héten megjelent a KSH 2012-re vonatkozó lakásárindexe, és a legtöbb ingatlanközvetítő is kiadta tavalyi évet lezáró jelentéseit. Az anyagok jól tükrözik a lakáspiac főbb trendjeit: tovább csökken az építések és eladások száma, ami az árak visszaesését eredményezte. A kereslet egyre inkább a kisebb és olcsóbb lakások irányába tolódik el. A piac ennek ellenére optimista, és a változó lakástámogatási rendszertől a kereslet növekedését várja.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Bérlakás vagy saját tulajdon? I. rész

A lakáscélú devizahitelek felvétele és a törlesztőrészletek megugrása mára az egyik legsúlyosabb problémává nőtte ki magát Magyarországon. De miért  törekszik hazánkban mindenki a saját lakás megszerzésére, amikor Nyugat-Európában nagy hagyománya van a lakásbérlésnek? A tulajdonosi szerkezet különbsége történelmi és kulturális szempontokra egyaránt visszavezethető, és mind a saját tulajdon, mind a bérlakás mellett szólnak érvek és ellenérvek. Lehet, hogy a jelenlegi válság hatására nálunk is elmozdulás lesz a bérlakások irányába?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Gyenge forintba olvadnak a milliók

Az euró és a frank árfolyama ismét rekord közeli magasságokban mozgott márciusban, és az elmúlt napokban is csak néhány forintos erősödés volt tapasztalható. Ez rossz hír a devizahiteleseknek, hiszen a gyenge forint a törlesztőrészletek további növekedését is magával hozhatja. Az árfolyamváltozás viszonylag ritkán kerül szóba a hitelválságot kiváltó tényezőként, holott ez az elsődleges oka annak, hogy ma is családok százezrei szembesülnek fizetési nehézségekkel. De mi áll a forintgyengülés hátterében? Vajon lehetne ellene tenni?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Megéri lakásbiztosítás nélkül?

Egyre többen mondanak le lakásbiztosításukról, hogy ezzel is csökkentsék kiadásaikat. Ez azonban megbosszulhatja magát. Egy vihar vagy betörés is komoly terhet ró a családi költségvetésre, de egy-egy nagyobb katasztrófa, akár egy egész élet munkáját is tönkreteheti anélkül, hogy a károsultak bármiféle kártérítést kapnának. A lakásbiztosítás ma már nagyon gyorsan, akár interneten keresztül is igényelhető, ahol különböző szolgáltatók ajánlatait könnyedén összehasonlíthatjuk. Érdemes a felkínált csomagokat alaposan áttanulmányozni, ugyanis jelentős eltérések lehetnek a biztosított káresetek kapcsán.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Új élet külföldön? Mi lesz a lakással?

Fogy a magyar! Nem is annyira lélekszámban, hanem a Magyarországon tartózkodók mennyiségét tekintve. Egyre több fiatal, sőt, akár idősebb is a külföldi munkavállalás mellett dönt. Természetesen az elvándorlásnak is vannak ingatlanpiaci következményei. A költözőnek el kell döntenie, hogy mit kezd hátrahagyott lakásával, és az új országban is a biztos lakóhely megszerzése az egyik legelső kihívás amivel meg kell küzdeni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek