Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hitelválság: közös a felelősség

A lakosság szerint a devizaválság kialakulása nagyjából ugyanannyira köszönhető a forint gyengülésének, mint a csökkenő jövedelmeknek, a bankok nem kellően körültekintő hitelezési politikájának, vagy a devizaadósok felelőtlen hitelfelvételének és a hiányos szabályozásnak – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő megkérdezésével végzett reprezentatív felméréséből. A hitellel rendelkezők elsősorban a forintárfolyamot és a szűkülő anyagi kereteiket okolják a kialakult helyzetért, míg a kölcsönnel nem rendelkezők szerint ugyanezek mellett a devizahitelesek tehetnek leginkább a sorsukról. Az elemző szerint az érintettek meglepően objektíven értékelik a kialakult helyzetet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Már lehet jelentkezni az ócsai szociális lakóparkba


lakásfókusz szociális lakóparkFebruár 15-ig pályázhatnak az október óta épülő ócsai szociális lakópark majdani bérlői. A bíráló bizottság a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével március 25-ig választja ki a beköltöző családokat. A havi bérleti díj az első évben a lakások méretétől függően 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Utolsó esély az árfolyamgátba való belépésre

lakásfókusz utolsó lehetőség az árfolyamgátraA devizahitelesek életét megkönnyíteni hivatott árfolyamgáthoz már csak ebben a hónapban lehet csatlakozni. Eddig ezt az érintettek negyede sem jelentkezett be az árfolyamgát védelme alá, bankos vélemények szerint aligha fogja meghaladni az igénybevevők aránya a jogosultak 40 százalékát.





A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Javulás a nemfizető lakáshitelek arányában

lakásfókusz javulás a nemfizető lakáshitelek arányábanAz MNB legújabb hitelezésről szóló jelentéséből kiderül, hogy a tavaly év végi 8254 milliárd forintról a hitelállomány szeptember végére 6800 milliárd forintra süllyedt. Ennek többek között oka a devizahiteleseket megsegítő kormányzati akciók, a devizahitelek kedvezményes forintra váltása és a végtörlesztésként ismertté lett kedvezményes hiteltörlesztés.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Ismét változik a lakásvétel illetéke – mit tegyél, ha éppen vásárolnál?

lakásfókusz lváltozik a kásvétel illetékA lakásvásárláshoz kapcsolódó és jövő év elejétől hatályba lépő új illetékszabályokra vonatkozó törvényjavaslat egyik hibája, hogy nem egyértelmű milyen értékrend irányítja a jogszabálytervezetet írók kezét. Így az új – állítólag az illetékrendszer egyszerűsítését szolgáló - szabályok jövője is kétséges. A végszavazás előtt álló javaslat fényében azért érdemes átgondolni – ha lehet – milyen lakásvásárlást érdemes jövőre halasztani, s melyet érdemes még idén nyélbe ütni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek