Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A telekválasztás fortélyai

Bár egy korábbi bejegyzésünkben már leszögeztük, hogy jelenleg senkinek sem ajánljuk, hogy építkezésbe kezdjen, annak relatíve magas és nem megtérülő költségei miatt, mégis összegyűjtöttük, hogy miként válasszon telket, aki mindennek ellenére erre adja a fejét.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Adósmentés: az összefogás mellett a lakosság

A lakosság közel háromnegyede olyan kormányzati adósmentő intézkedéseket támogatna, amelyek az érintettek összefogására építve egyszerre szolgálják a bajba jutott családok megsegítésének, illetve a pénzügyi stabilitás és a gazdaság megerősítésének célját – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő körében frissen végzett reprezentatív felméréséből. Az adósmentés kapcsán az egyik legfontosabb szempont a lakosság számára, hogy a programok minél szélesebb körhöz eljussanak. Az eddigi intézkedések kiterjesztése és vonzóbbá tétele lehet a megoldás.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Változó szocpol – igazodás az igényekhez

Jelentősen módosulhatnak áprilistól a lakásépítési támogatás, vagyis a szocpol feltételei a kormány tervei szerint. A változások értelmében már egy gyerek vállalása is elegendő lehet a jogosultsághoz, és növekedne az igénybe vehető támogatás összege is. Használt lakások vásárlására ismét bevezetnék a félszocpolt, de a kettő, vagy több gyermeket nevelők akár meglévő lakásuk bővítésére is fordíthatnák ezt az összeget. A lakáspiac számai azt mutatják, hogy ezekkel a változásokkal a szocpol jobban közelít majd a valós igényekhez, és nagymértékben növelheti a használt lakások iránti keresletet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Bérlakás rövid távra Ausztriában

Öt lakással indította el egy vállalkozó Ausztriában a rövid távra – de többnyire minimum egy hétre - bérelhető lakásokat hirdető honlapját, s ma már a kurzzeitwohnen.com oldalon országszerte több mint 500 lakást találhat az, aki például munka vagy bármely más okból huzamosabb időt tölt el egy adott városban. Ez a lehetőség jól jöhet annak is, aki bár hosszabb időre bérelne, de az új otthon kiválasztásáig sem akar drága hotelszobára költeni. A rövid távú bérlemények hirdetésére magyar honlapok is szakosodtak, de árban néha az osztrák ajánlatok versenyképesebbek.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Menni vagy maradni?

Megtört az agglomerációba kiköltözők lendülete, 2007 óta már többen jönnek vissza Budapestre. A motivációk között a változatlan infrastruktúra, a hosszú és drága menetidő, valamint az ingatlanok drágább fenntartása kiemelt helyen szerepel. A váltásnak azonban ára van. A válság és a visszaeső kereslet miatt a korábbiaknál jóval kevesebbet kapnak a tulajdonosok, így a majdani lakhely kiválasztásában is kompromisszumokra kényszerülnek.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek