Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Veszélyes vizeken: védelmi tippek otthonra

Aki nem ártéren lakik, azt is érhetik kellemetlen meglepetések a tavaszi olvadáskor, vagy a hosszú esős időszakban, amilyen az elmúlt napokban köszöntött ránk. Ezzel még nincs vége, sokszor a levonuló ár idején is követhetünk el baklövéseket.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Megéri az árfolyamgát?

Sokan úgy gondolják, hogy az árfolyamgát nem igazi megoldás a devizahitelesek gondjaira, csak a problémák időbeli eltolását jelenti. Ennek ellenére van olyan, aki jól járna ezzel a konstrukcióval, csak egy kis számolást igényel, hogy megtudjuk, mennyit is nyerhetünk a belépéssel. A hitelfelvétel időpontja, az árfolyam, és a gyűjtőszámlahitel futamideje egyaránt befolyásolja a megtakarítás mértékét.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Kevesebb bérlakás, növekvő igény

Magyarországon európai összehasonlításban is rendkívül magas a magántulajdonban lévő lakások aránya, és elenyésző az önkormányzati bérlakások száma. Bár a növekvő lakhatási költségek és a devizahitelek bedőlése miatt egyre nagyobb lenne az igény rájuk, a rendszerváltás óta eltelt időszak éppen a bérlakásrendszer leépítéséről szólt. A válság egyik hozadéka lehet, hogy a figyelem ismét a szociális bérlakásokra terelődik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Folytatódó lejtmenet a lakáspiacon

Az elmúlt héten megjelent a KSH 2012-re vonatkozó lakásárindexe, és a legtöbb ingatlanközvetítő is kiadta tavalyi évet lezáró jelentéseit. Az anyagok jól tükrözik a lakáspiac főbb trendjeit: tovább csökken az építések és eladások száma, ami az árak visszaesését eredményezte. A kereslet egyre inkább a kisebb és olcsóbb lakások irányába tolódik el. A piac ennek ellenére optimista, és a változó lakástámogatási rendszertől a kereslet növekedését várja.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Kinek jó a magáncsőd?

A lakosság nagy része segítene a bajbajutott devizahiteleseken, de csak akkor, ha az intézkedések nem veszélyeztetik a pénzügyi rendszer stabilitását, mutatta ki egy a Lakásfókusz által a közelmúltban végzett felmérés. A lehetséges megoldások egyike a magáncsőd, amely az elmúlt hetekben ismét előtérbe került, és amellett, hogy több civil szervezet és a kisebbik kormánypárt is bevezetné, a lakosság nagy része is támogatja. Az intézkedés azonban csak azoknak jelenthet segítséget, akik még rendelkeznek valamilyen tartalékkal, sok rászoruló azonban nem tudna élni ezzel a lehetőséggel.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek