Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építkezés: aktívan vagy passzívan?

Bővül a család, és kell a több hely? Az elavult ház helyett modernebbe vágyunk? Az egyik megoldás az építkezés, de ma már nem egyértelmű, hogy hogyan tesszük ezt. Ha haladni akarunk a korral, és fontos a majdani épület energiafelhasználása is, akkor építhetünk energiatermelésre alkalmas aktívházat, vagy éppen alacsony energiafelhasználású passzívházat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Milyen a jó fűtés?

Ingatlanvásárlásnál az emberek számára egyre fontosabb döntési szemponttá válik a kiszemelt lakás vagy ház fűtési rendszerének milyensége. Egy korszerű fűtési rendszer sokat dobhat az ingatlan piaci értékén, de vannak olyan típusok, amelyek elől szinte menekülnek a vevők.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

8 Tovább

Aprók, életveszélyek


 lakberendezés, bútor, járólap, gyerekbiztosA modern lakberendezés sokkal több veszélyt rejt magában a gyerekekre nézve, mint a hagyományosnak mondott. Kockázatmentesítésre fel!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Árfolyamgát: nem változott az érdeklődés

Nem érzékelhető az árfolyamgátba belépők számának növekedése, jóllehet az euró árfolyama az  elmúlt hetekben a megszokottnál magasabb sávba ugrott – derül ki a Lakásfókusz piaci körképéből. A mostani állapotból kiindulva a március végéig tartó belépési időszakban nagyjából az elmúlt hetek aktivitása várható az ügyfelek oldaláról. Ezt azzal is magyarázzák, hogy a további terhek helyett sokan inkább az aktuális árfolyamon törlesztenének. Pedig a szakemberek szerint nagyon fontos lenne tudatosítani az ügyfelekben, hogy az árfolyamgátba való belépés mindenképpen segítséget jelent számukra. A kedvezményes törlesztési időszak alatti különbözetet összegyűjtő számlán  felhalmozott összeg ugyanis még így is lényegesen alacsonyabb lesz, mint az eredeti.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Elnéptelenedő települések – menni vagy maradni?

Megállítható-e a hanyatlás egy elnéptelenedő településen? Nem mindenhol. Vannak olyan helységek, ahol a fordulat kilátástalan. Nemcsak Magyarországon, a gazdag Németországban is több térség szenved, s a fejlesztők ott sem tudnak mást tanácsolni, mint, hogy aki tovább akar lépni, hagyja el a térséget. S bár ott több pénz van, úgy látják nincs értelme támogatással meghosszabbítani az agóniát, inkább azt segítik aki elmenne.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek