Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem jön a vevő… felújítsam kicsit?


Megoszlanak a vélemények, hogy milyen állapotban „illik”, és milyenben „érdemes” piacra bocsátani egy eladásra szánt ingatlant. Nézzük a pro és kontra érveket!


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Energiatanúsítvány: macerából hasznos irat



Ahhoz képest, hogy elvileg kötelező eleme a lakások adás-vételének és hosszabb távú bérbe adásának, meglehetősen szórványos az úgynevezett energiatanúsítvány előfordulása ezekben az ügyletekben. Pedig nem egy újabb adminisztratív teherről, hanem egy kifejezetten hasznos dokumentumról van szó.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Tippek-tanácsok betörés ellen

A nyári szabadság miatt üresen maradt lakások sajnos vonzzák a betörőket. A nemkívánatos behatoló az anyagi káron felül ráadásul komoly lelki megrázkódtatást is okozhat: a tudat, hogy egy idegen erőszakkal bejutott a privátszféránkba, komolyan ronthatja a biztonságérzetünket. A jó hír ezzel kapcsolatban, hogy igen sokat tehetünk a betörés megakadályozása érdekében. A rossz: száz százalékig betörésbiztos lakás vagy ház nem létezik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán .

3 Tovább

Lakásvárlás: spóroljunk milliókat!

Könnyen előnyünkre lehet fordítani azt az amúgy szomorú tényt, hogy a magyar ingatlanpiac még a kormányzati beavatkozási kísérletek ellenére is tetszhalott-közeli állapotban van. Ha komoly az elhatározásunk, és rendelkezésünkre áll az ingatlan megvásárlásához szükséges összegnek legalább egy része, kiváló alkupozícióba kerülhetünk, és akár milliókat is lefaraghatunk a kiszemelt lakás, ház, telek, garázs árából.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán .

0 Tovább

Mikor adjuk el a házat? – angol tudósok kiszámolták

Lakásfókusz lakáseladásAz angolok híresen sok döntésüket alapozzák statisztikai megfigyelésekre, és az azokból levont következtetésekre. Nem véletlen, hogy a sportfogadás mögé felsorakoztatott elemzői szakirodalom valójában legalább akkora biznisz a szigetországban, mint maga a sportfogadás. Természetesen az "angol tudósok" az ingatlanpiacon is bírnak jó néhány megfigyeléssel.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek