Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A víz melletti lakás luxusa

lakásfókusz a víz melletti lakás luxusaSzámos jele van annak, hogy a vízparti lakások ellenállnak a válság óta tartó jelentős ingatlanpiaci áresésnek. A vízközelség azonban nem minden, óriási projektek buktak be vagy el sem indultak, bár fekvésük egyenesen álomszerű lett volna.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Tovább élénkíthet a támogatott hitel


A Magyar Nemzeti Bank kiadta a negyedévenként szokásos hitelezési felmérését, ami a bankok és a hitelfelvevők hitelezési-hitelfelvételi kedvét és magát a hitelpiacot elemzi.
Emellett a sokak által régóta várt államilag támogatott lakáshitel új, a bankok által is elfogadható verziója is már lassan egy hónapja több bankban is elérhető.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nyaraló: most kell vásárolni?


lakásfókuszA magyar ingatlanpiac öt éve mélyrepülésben van, az FHB nemrég kiadott lakásárindexe szerint az év közepéig újabb 2,6%-kal csökkentek az ingatlanárak a tavalyi júniusi árakhoz képest, miközben az éves inflációs ráta 5,8% volt. Tehát az ingatlanok átlagos értéke reálértékben újabb 8%-kal csökkent az elmúlt évben. 2005-ös évhez viszonyítva, ha az inflációt is figyelembe vesszük, mintegy 40%-ot csökkent az ingatlanok reálértéke.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nem kell a házam senkinek… mit tegyek?

Mindannyian ismerünk legalább egy embert, aki ugyan évek óta árulja lakását, vagy házát, de még nem talált vevőt. Csak erre alapozva hiba lenne azt a következtetést levonni, hogy "áll az ingatlanpiac". Sokszor csak egy kicsin múlik, persze nem mindig magától értetődő, hogy mi ez a kis dolog.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

8 Tovább

Eszközkezelő és árfolyamgát, ahogy a nagyok csinálják

lakásfókusz eszközkezelőMeglehetősen vegyesek a nehéz anyagi helyzetű jelzáloghitelesek tapasztalatai a megsegítésükre hivatott kormányzati megoldásokról. A beharangozott lehetőségek csak lassan érnek kézzel fogható kapaszkodókká, és sokszor inkább a probléma jegelésére és kitolására elegendők, semmint annak megoldására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek