Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Telekszomszédok „belátási” pere

lakásfókusz perben a szomszéddalAmi kívülállónak telekszomszédok közötti „fülemüle”-pernek látszik, az az érintetteknek mindennapos bosszúság, és akár vagyonuk kézzel fogható értékcsökkenését is jelentheti. Még bosszantóbb, ha a per véget nem érő jogi tortúrává válik, amelynek költsége már-már vetekszik a felperes által elszenvedett kárral.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Állami támogatások lakásvásárlóknak


A tavalyi év utolsó heteiben többször írtunk a lakásvásárláshoz vagy hitelekhez köthető állami  támogatások módjairól, így a kamattámogatott hitelről és a Nemzeti Eszközkezelőről is. Ebben a cikkben a vissza nem téritendő lakásvásárlási, vagy lakásépítési támogatást vizsgáljuk meg.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Állami segítségnyújtás a szociálisan rászoruló lakáshiteleseknek

A magyar lakáshitelek 16,5%-át már legalább 90 napja nem fizetik, ennek komoly részét már több mint egy éve. A 90 napon túli elmaradás esetén a bankok már bármikor felmondhatják a szerződést és érvényesíthetik az ingatlanra bejegyzett jelzálogjogukat. Az más kérdés, hogy nekik sem érdekük ennyi ingatlant egyszerre az amúgy is vegetáló ingatlanpiacra zúdítani, illetve átmeneti törvény szabályozza őket, hogy negyedévente mennyi ingatlanon indíthatnak végrehajtást. Ettől eltekintve jól látható, hogy hány családot fenyeget a kilakoltatás veszélye.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nálatok laknak-e állatok?

lakásfókusz hangos szomszédokEmlékezetes jelenete a Hetedik című filmnek, mikor Brad Pitt vendégül látja frissen vásárolt otthonában nyomozótársát, Morgan Freemant. Hirtelen az elhaladó magasvasút miatt minden porcikájában rázkódni kezd a lakás. Brad Pitt szabadkozik: „gyanús is volt, hogy az ingatlanos mindig csak pár percre hozott fel minket megvétel előtt…” Hogy kerüljük el, hogy hasonló hátrányokat fel nem ismerve dobjunk ki csomó pénzt rémálmunk új helyszínére?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Még mindig megéri a támogatott hitel

lakásfókusz megéri a támogatott hitelKözeledik az év vége, és vele a támogatott lakáshitelek igénybe vételének végső határideje is. Sokan  vagy még mindig halogatják a döntést, hogy éljenek-e a lehetőséggel, vagy már el is döntötték, hogy nem. Való igaz, hogy az államilag támogatott hitelek július közepén elfogadott új változatát nem fogadta osztatlan lelkesedés a médiában, főleg amiatt, hogy az új konstrukcióban nőtt a bankok által a hitelen elérhető nyereség. A legfontosabb kérdés azonban sem nyáron, sem most, az év végi hajrában nem változott: jól jár a lakást vásárolni szándékozó egyszeri polgár a hitel felvételével, vagy sem? A Lakásfókusz számításai szerint egyértelműen igen.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek