Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bedőlt lakáshitelesek délibábja



Lakásfókusz bedőlt hitelMár öt hónapja működik a bedőlt hitelesek megmentésére felállított Nemzeti Eszközkezelő (NET), ám eddig még egy adósnak sem segített a szervezet.

Hiába bővítették ki most az igénybevevők körét, illetve az állam által megvásárolható lakások mennyiségét, a problémás hitelek által terhelt ingatlanok kevesebb, mint tizedének nyújthat megoldást a rendszer. A nagy többségnek pedig az eszközkezelő olyan marad, mint a délibáb: hamis illúzió a problémájuk megoldására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Eltűnt bérlakások nyomában

A bérlakásszektort lényegében a 90-es évek végére teljesen felszámolták Magyarországon. Már a nyolcvanas években magánkézbe került 80-100 ezer állami lakás, majd több mint félmillió tanácsi (állami) lakás privatizálása következett. A bérlakás szó persze sántít, ha a korábbi torz, kiutalásos szocialista lakásrendszerre gondolunk, amelynek a "kialakítása" a bérházak 1953-as államosításával vette kezdetét, de a lényeget nézve azóta sem alakítottak ki új bérlakásmodellt. A legutolsó lehetőséget éppen nemrég szalasztották el, a bebukott devizahitelek mögötti ingatlanok kezelésénél.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Albérlet vagy saját lakás?


Magyarországon történelmi okokból az emberek több mint 90%-a saját ingatlanban lakik. Ugyanez az arány az Egyesült Államokban 65% alatti, Hollandiában az 50%-ot sem éri el. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az albérlet és a saját lakás előnyeit és hátrányait, illetve anyagi szempontból is megnézzük, hogy a jelenlegi hitelköltségek mellett megéri-e kölcsönből vásárolni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

20 Tovább

„Inkább felgyújtom, semmint a banké legyen”

Lakásfókusz égő ház

Elutasítás, felháborodás, alkudozás, beletörődés és elfogadás. Elizabeth Küler-Ross svájci pszichiáter A halál és a hozzá vezető út című könyve szerint ezeken a fázisokon megy keresztül a haldokló. Hasonló szakaszokra osztható, míg egy család rászánja magát a kényszerű költözésre. Nézzük, hogy érdemes mindehhez racionálisan hozzáállni, úgy, hogy legtöbb értelme legyen a költözésnek!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Szocpol korlátok között

Egyelőre kevés banknál elérhető, és szigorú feltételeket tartalmaz az új szocpol, amelynek használhatóságát érthetetlen korlátozások is nehezítik. A kormánynak mindenképpen módosítania kell a rendszeren annak érdekében, hogy a támogatás elérje az eredeti szándékát, hogy segítse a családok otthonteremtését, és ezáltal lendületet adjon az ingatlanpiacnak!


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek