Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trendteremtő lakóházak - Németországban

lakásfókusz trendteremtő lakóházak NémetországbanA városi foghíjak kitöltése, régi lakótelepek kikupálása, a vidéki közösségi életstílus felélesztése, a környezettel való szoros összhang megteremtése, takarékos építés, megannyi fontos szempont a modern lakásépítésben. S ha mindehhez letisztult vagy éppen mozgalmas formák (esetleg a kettő együtt), továbbá világos terek, szemrevaló megoldások párosulnak, eséllyel indulhat a tervező és az építtető a német Zukunft Wohnen díj elnyeréséért. Az 1996 óta kétévente, így idén a kilencedik alkalommal kiosztott trófea, az egyik legrangosabb építészeti elismerés Németországban. A díjazott épületeket példaként állítják az építészek elé, így trendteremtőnek számítanak a szövetségi államban. A legutóbbi díjkiosztás éppen két napja, október 25-én volt. Hatféle -  város és vidéki lakás, meglévő lakásállomány korszerűsítése, közösségi és környezetbarát lakások valamint takarékos otthon kategóriában premizáltak egy-egy épületet, ezúttal összesen 298 pályázat közül.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Az úszóházak a jövő ingatlanai?

lakásfókusz úszóházZavarta a dunaparti zaj az első kerület lakóit, mire a népet szolgáló önkormányzati vezetők azonnal meg is tiltották a szállodahajók kikötését. Azóta üres a part, s találgatni lehet, hogy meddig marad úgy. Talán csak addig, míg nem jön valaki, aki megígéri, hogy filccel borítja a német turisták cipőjének talpát. Még könnyebb lesz a dolga, ha nem lesz idegen a kerület kormányzói számára, s akkor végre visszatérhet az élet a normális medrébe. Az ugyanis aligha tartható normálisnak hogy a Duna két partjára épült városban ilyen döntések születhessenek.  Ahogy az sem  normális, hogy a felértékelődő dunaparti ingatlanok tulajdonosai – lásd luxus a víz mellett posztunkat – megakadályozhassák a Duna használatát.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Angyali megújulás a XIII. kerületben

lakásfókusz angyali megújulás a  XIII. kerületbenAngyalföld: az önmagában szép csengésű névhez a korábbi évtizedekben cseppet sem lelkesítő képek, hangulatok tapadtak. A terület volt a munkásosztály és a szocialista ipar egyik fellegvára, és e jellegét hosszú időn át őrizte. Csúnya gyárépületek, a városképet romboló ipari területek, egyszínű, rossz hangulatú lakónegyedek. Ehhez képest az utóbbi két évtizedben Angyalföld egyike a főváros azon kevés területének, amelyek képesek voltak ténylegesen megújulni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Luxus a felhők közelében


lakásfókusz luxus a felhők közelébenEgy belvárosi lakás, amely árban veri még a legszebb fekvésű zöldövezeti otthont is, ez a nyugati metropoliszok toronyházai tetejére épített önálló tetőlak, azaz a penthouse. A magyar viszonyokra (néhány emeletes magasságra) adaptált változatból nyár elején alig kéttucatnyit kínáltak eladásra, ám azokat négyzetméterenként mintegy egymillió forintért.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Életminőségünk múlik a lakóhely alapos megválasztásán

lakásfókusz életminőség és lakhelyAz ár, az ingatlan állapota és elhelyezkedése – jellemzően ezeket a tényezőket vesszük figyelembe egy-egy lakás vagy ház vásárlásakor. Ezek mellett azonban több olyan szempontot is érdemes már előre figyelembe vennünk, amelyek meghatározzák egy-egy lakóhelyen elérhető életminőségünket.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább
12
»

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek