Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felépítik-e Ócsát London mellé?

A válság természetesen nem csak Magyarországon viselte meg az ingatlanszektort, és az azt fűteni hivatott jelzálogpiacot, ám a 2008-as egyöntetű hatás után más-más forgatókönyvek szerint alakulnak a piacok egyes országokban.

Az általános válságrecept a következő: a hitelből finanszírozott ingatlanberuházások a hitelpiac kiszáradásával elmaradoznak. A bedőlő hitelek, illetve devizás hitelek esetén az árfolyamváltozás plusz terhet tesz a finanszírozók vállára, ami nyomást gyakorol az ingatlanárakra: a kereslet visszaesik az elmaradó friss hitelfelvételek miatt, a kényszerértékesítések új kínálatként jelentkeznek, és az általános hangulat miatt is egyre csökken a forgalom és az árszínvonal is.

TOVÁBB >>

0 Tovább

Budapest nem drága, ideje befektetni!

A budapesti lakásárak a középmezőnyben vannak egy 94 várost vizsgáló felmérés szerint, azonban a hazai ingatlanpiac kilátásai kifejezetten jók. Mindenképpen ajánlott befektetési célpont egy szaklap összeállítása szerint, ugyanis 5-ös skálán 4-esre osztályozták a hozamok szerint a 8,1 százalékos éves megtérülést alapján.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

A víz melletti lakás luxusa

lakásfókusz a víz melletti lakás luxusaSzámos jele van annak, hogy a vízparti lakások ellenállnak a válság óta tartó jelentős ingatlanpiaci áresésnek. A vízközelség azonban nem minden, óriási projektek buktak be vagy el sem indultak, bár fekvésük egyenesen álomszerű lett volna.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Tovább élénkíthet a támogatott hitel


A Magyar Nemzeti Bank kiadta a negyedévenként szokásos hitelezési felmérését, ami a bankok és a hitelfelvevők hitelezési-hitelfelvételi kedvét és magát a hitelpiacot elemzi.
Emellett a sokak által régóta várt államilag támogatott lakáshitel új, a bankok által is elfogadható verziója is már lassan egy hónapja több bankban is elérhető.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nyaraló: most kell vásárolni?


lakásfókuszA magyar ingatlanpiac öt éve mélyrepülésben van, az FHB nemrég kiadott lakásárindexe szerint az év közepéig újabb 2,6%-kal csökkentek az ingatlanárak a tavalyi júniusi árakhoz képest, miközben az éves inflációs ráta 5,8% volt. Tehát az ingatlanok átlagos értéke reálértékben újabb 8%-kal csökkent az elmúlt évben. 2005-ös évhez viszonyítva, ha az inflációt is figyelembe vesszük, mintegy 40%-ot csökkent az ingatlanok reálértéke.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek