Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs több eszköz a devizahitelesek megsegítésére?

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ma reggel úgy nyilatkozott a TV2 Mokka című műsorában, hogy nincsenek új eszközök a devizahitelesek megsegítésére, mivel az eddigi intézkedések kimerítették a kormány lehetőségeit. Ennek ellenére még több százezren vannak nehéz helyzetben a lakáshitelek miatt. Ők vajon miben reménykedhetnek?

Az államtitkárral készített interjú ide kattintva megtekinthető. A mentőcsomagokról szóló rész 6:15-től hallható. Mik voltak az eddigi mentőcsomagok és hány embert érintettek?

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

NET: Kinek jár?

A várakozásoknak megfelelően az Országgyűlés elfogadta a Nemzeti Eszközkezelő működésére vonatkozó módosításokat, így lazítottak a hiteleseket megsegítő programba történő belépés feltételein. Bár a változtatások oka, hogy még többen tudjanak élni a lehetőséggel, a célként kitűzött 25 ezer megvásárolt ingatlan még nagyon távolinak tűnik.

A NET program lényege, hogy a súlyosan eladósodott családok otthonait a Magyar Állam megvásárolja, az adós ezzel lemond tulajdonjogáról, ugyanakkor bérlőként továbbra is otthonában maradhat. Az eljárás során a hitelező elengedi a tartozás ingatlanértékesítés után fennmaradó részét. Fontos kitétel, hogy az értékesítéshez a hitelező pénzintézetnek is hozzá kell járulnia. Mivel az állam a legtöbb esetben csak a tartozás egy részét téríti meg a banknak, a hitelintézeteknek nagyobb összegű tartozás esetén nem éri meg csatlakozni a programba. Annak, aki ezen az első rostán továbbjut, még viszonylag sok feltételt kell teljesíteni a jogosultsághoz, amelyek a hitelre, az ingatlanra és az adós szociális helyzetére egyaránt vonatkoznak.

0 Tovább

Állami segítségnyújtás a szociálisan rászoruló lakáshiteleseknek

A magyar lakáshitelek 16,5%-át már legalább 90 napja nem fizetik, ennek komoly részét már több mint egy éve. A 90 napon túli elmaradás esetén a bankok már bármikor felmondhatják a szerződést és érvényesíthetik az ingatlanra bejegyzett jelzálogjogukat. Az más kérdés, hogy nekik sem érdekük ennyi ingatlant egyszerre az amúgy is vegetáló ingatlanpiacra zúdítani, illetve átmeneti törvény szabályozza őket, hogy negyedévente mennyi ingatlanon indíthatnak végrehajtást. Ettől eltekintve jól látható, hogy hány családot fenyeget a kilakoltatás veszélye.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Eszközkezelő és árfolyamgát, ahogy a nagyok csinálják

lakásfókusz eszközkezelőMeglehetősen vegyesek a nehéz anyagi helyzetű jelzáloghitelesek tapasztalatai a megsegítésükre hivatott kormányzati megoldásokról. A beharangozott lehetőségek csak lassan érnek kézzel fogható kapaszkodókká, és sokszor inkább a probléma jegelésére és kitolására elegendők, semmint annak megoldására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Állami albérletet bagóért!

lakásfókusz állami albérlet

Egyelőre meglehetősen csekély érdeklődés övezi a Nemzeti Eszközkezelő (NET) adósmentő programját, és a jelentkezések zömében a keleti országrészből érkeztek. Pedig feltételeit tekintve a NET által felkínált lehetőség a bedőlés által fenyegetett adósok sokkal nagyobb tömegének lenne elérhető, mint az árfolyamgát, különösen pedig mint a már lezárult végtörlesztési program. Ráadásul több forrás is arra utal, hogy a NET-ről szóló törvény módosítása a jogosultak körének erőteljes bővülését vonja majd maga után.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek