Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Robbantják vagy hatástalanítják a devizahiteles bombát?

Nem az árfolyamrés, hanem az árfolyamváltozás miatt nyúlnának hozzá a devizahiteles szerződésekhez. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedd este beszélt arról, hogy a szerződések utólagos felülvizsgálatát és módosítását is elképzelhetőnek tartja. A szándék komolyságát az is jelzi, hogy azóta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Cséfalvay Zoltán államtitkár is megszólaltak az ügyben. Akár már jövő héten tárgyalhat a kormány az újabb mentőcsomagról. 

TOVÁBB>>

0 Tovább

Obamának sincs jobb ötlete az árfolyamgátnál?

Míg a hazai árfolyamgáttal és annak újbóli meghosszabbításával kapcsolatban itthon inkább a kritikus hangok jellemzőek – mondván az a stratégia hiányára utal – addig az USA-ban az újabb és újabb határidő-kitolásokat egy kényelmes kompromisszumként értékelik. Persze ez a két koncepció közötti különbségből is adódik.

A múlt héten megszavazták a magyar árfolyamgát rendszer határidejének kitolását, így 2017-ig marad idő, hogy kihasználjuk a rögzített árfolyammal való törlesztés, és a halasztott kamatkockázat kombinációjából álló konstrukciót.

Azonban az óceán túlpartján is hasonló témában történt bejelentés: az amerikaiak HAMP (Home Affordable Modification Program) névre hallgató adósmentő programjának is kitolták a határidejét.

 TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Nincs több eszköz a devizahitelesek megsegítésére?

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ma reggel úgy nyilatkozott a TV2 Mokka című műsorában, hogy nincsenek új eszközök a devizahitelesek megsegítésére, mivel az eddigi intézkedések kimerítették a kormány lehetőségeit. Ennek ellenére még több százezren vannak nehéz helyzetben a lakáshitelek miatt. Ők vajon miben reménykedhetnek?

Az államtitkárral készített interjú ide kattintva megtekinthető. A mentőcsomagokról szóló rész 6:15-től hallható. Mik voltak az eddigi mentőcsomagok és hány embert érintettek?

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Megéri az árfolyamgát?

Sokan úgy gondolják, hogy az árfolyamgát nem igazi megoldás a devizahitelesek gondjaira, csak a problémák időbeli eltolását jelenti. Ennek ellenére van olyan, aki jól járna ezzel a konstrukcióval, csak egy kis számolást igényel, hogy megtudjuk, mennyit is nyerhetünk a belépéssel. A hitelfelvétel időpontja, az árfolyam, és a gyűjtőszámlahitel futamideje egyaránt befolyásolja a megtakarítás mértékét.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Gyenge forintba olvadnak a milliók

Az euró és a frank árfolyama ismét rekord közeli magasságokban mozgott márciusban, és az elmúlt napokban is csak néhány forintos erősödés volt tapasztalható. Ez rossz hír a devizahiteleseknek, hiszen a gyenge forint a törlesztőrészletek további növekedését is magával hozhatja. Az árfolyamváltozás viszonylag ritkán kerül szóba a hitelválságot kiváltó tényezőként, holott ez az elsődleges oka annak, hogy ma is családok százezrei szembesülnek fizetési nehézségekkel. De mi áll a forintgyengülés hátterében? Vajon lehetne ellene tenni?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
12345

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek