Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tumultus lehet az árfolyamgát miatt

lakásfókusz árfolyamgátAmilyen döcögősen indult az árfolyamgát „karrierje”, annyira huszáros lehet a hajrája: augusztusig immáron 70 ezer ügyfél vette igénybe az árfolyamrögzítéssel történő törlesztési lehetőséget, és folyamatosan nő az érdeklődők száma. Aki csatlakozni kíván a rendszerhez, jól teszi, ha siet, ugyanis csak év végéig fogadják be a bankok a kérelmeket, így tumultus várható a bankoknál az utolsó hónapokban.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Eszközkezelő és árfolyamgát, ahogy a nagyok csinálják

lakásfókusz eszközkezelőMeglehetősen vegyesek a nehéz anyagi helyzetű jelzáloghitelesek tapasztalatai a megsegítésükre hivatott kormányzati megoldásokról. A beharangozott lehetőségek csak lassan érnek kézzel fogható kapaszkodókká, és sokszor inkább a probléma jegelésére és kitolására elegendők, semmint annak megoldására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Ha borul a forint, az árfolyamgát az utolsó mentsvár

lakásfókusz árfolyamgát, mint mentsvárElvileg szeretnék, a gyakorlatban azonban még hozzá sem kezdtek - sok százezer magyar devizahiteles van így az árfolyamgáttal. Hogy mekkora a szakadék a szándék és a cselekvés között, mutatja, hogy a legfrissebb statisztikák szerint június végéig mindössze 20 ezer adós lépett be a védőernyő alá, miközben a lakossági felmérések szerint 300-450 ezer hiteles tervez élni a lehetőséggel.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább

Mégis jól jöhet az árfolyamgát


Egyes felmérések szerint sok a félelem és a bizonytalanság a devizahitelesek körében az árfolyamgáttal kapcsolatban. Első ránézésre nem igazán tűnik kifizetődőnek e lehetőség igénybe vétele, tekintettel a tőletartozásunkból képződő magas kamatozású forinthitelre. Egy kicsit távolabbról nézve azonban úgy tűnik, mégis érdemes csatlakozni az árfolyamgáthoz.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

11 Tovább

Megnevelt minket a végtörlesztés

Nevelő hatása is volt a devizahitel-mizériának: egy friss kutatás szerint javítja az öngondoskodást és formálja a lakosság pénzügyi tudatosságát az árfolyamgát és a végtörlesztés. Az eredmény nem is olyan meglepő, és legfőképp azzal magyarázható, hogy aki egyszer már megjárta a hitelével, a korábbinál százszor jobban odafigyel a biztos anyagi hátterének újbóli megteremtésére és megóvására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek