Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adventi illatok a lakásban: a titokzatos szegfűszeg

lakásfókusz adventi illat a lakásban szegfűszeggelA szegfűszeg illatát érezve sokan rögtön a karácsonyra gondolnak, legyen szó a mézeskalácsról, vagy a fűszerekből készített lakásdekorációról. Manapság szinte bármelyik élelmiszerboltban beszerezhető, de ez korántsem volt mindig így. Korábban valóságos illatozó kincsnek számított a szegfűszeg.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

A hó árnyoldalai

lakásfókusz a hó árnyoldalaiBiztosítós körökben közismert tény, hogy a korábban lakótelepen élő, és onnan a kertvárosba kiköltözők körében általában az első év jelentősen több kárbejelentést hoz, mint más biztosítottak esetében. Aki nem szokott hozzá a természet erejéhez, és nem kalkulál vele, hogy a ház négy falán túl tombolnak az elemek, az meglepve tapasztalhatja, hogy a szél képes elvinni és összetörni a kertibútort, a jég kilukasztja a napernyőt, a napsütés pedig kimarja a teregetett ruha színét. A hóval is vigyázni kell, az is tud rombolni, nem csak ablakunk felé röpülő hógolyó formájában.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Ne féljünk a színektől!

lakásfókusz ne félj a színektőlA fehér fal továbbra is alapmegoldásnak számít a lakás kifestésénél, jóllehet sok esetben egyáltalán nem tekinthető optimálisnak. Okosan választott színekkel sokat javíthatunk a szobák atmoszféráján, de vigyázat! Össze nem illő, esetleg irritáló vagy a harmóniát zavaró árnyalatoknál még az egyszerű fehérre meszelt fal is sokkal jobb.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Védett homlokzatok, és ami mögöttük van...

lakásfókusz védett homlokzatNem könnyű dolog Budapest belvárosában épületeket felújítani, átalakítani – ez a tanulság mindenképpen leszűrhető abból az online interaktív térképből, amely az ötödik kerület valamennyi építésügyi részletét bemutatja.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Trendteremtő lakóházak - Németországban

lakásfókusz trendteremtő lakóházak NémetországbanA városi foghíjak kitöltése, régi lakótelepek kikupálása, a vidéki közösségi életstílus felélesztése, a környezettel való szoros összhang megteremtése, takarékos építés, megannyi fontos szempont a modern lakásépítésben. S ha mindehhez letisztult vagy éppen mozgalmas formák (esetleg a kettő együtt), továbbá világos terek, szemrevaló megoldások párosulnak, eséllyel indulhat a tervező és az építtető a német Zukunft Wohnen díj elnyeréséért. Az 1996 óta kétévente, így idén a kilencedik alkalommal kiosztott trófea, az egyik legrangosabb építészeti elismerés Németországban. A díjazott épületeket példaként állítják az építészek elé, így trendteremtőnek számítanak a szövetségi államban. A legutóbbi díjkiosztás éppen két napja, október 25-én volt. Hatféle -  város és vidéki lakás, meglévő lakásállomány korszerűsítése, közösségi és környezetbarát lakások valamint takarékos otthon kategóriában premizáltak egy-egy épületet, ezúttal összesen 298 pályázat közül.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek