Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megéri-e panelt venni?

lakásfókusz megéri-e panelt venniMi ez: harmadával kevesebb ér átlagban mint egy hagyományos társasházi lakás, a rezsije viszont hasonló arányban magasabb, mégis jó befektetés lehet? A válasz: a panellakás.  Egy frissen közzétett elemzés szerint átlagban 35 százalékkal alacsonyabb egy lakótelepi lakás négyzetméterára, mint egy ugyanazon a településen vagy kerületben található egyéb társasházi ingatlané, egyes településeken vagy kerületekben még ennél is nagyobb a különbség.  

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Bútorfelújítás – kényszerből hobbi

lakásfókusz bútorfelújításNem feltétlenül a gazdasági válság következménye, mindenesetre költségkímélő megoldásként is zseniális az a tendencia, hogy régi bútorokat keltenek új életre egyes műhelyekben. Persze nem nagyipari felújítókra kell gondolni, és nem is restaurációs igényű újraépítésre. Elsősorban a szépérzék és a kreativitás irányítja azokat, akik ennek a hobbinak hódolnak, ugyanakkor a kortárs igényeket sem hagyják figyelmen kívül. Néhány olyan blogból szemezgettünk, amit javasolt megnézni, ha valaki hasonlóra vetemedik. Mivel a bútorfelújítás eléggé megterhelő munka, ezért ezek a blogok többnyire sok egyéb dekorációs és lakberendezési tippekkel vegyesen hozzák a bútorfelújítási bejegyzéseket, de érdemes kivárni azokat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Az úszóházak a jövő ingatlanai?

lakásfókusz úszóházZavarta a dunaparti zaj az első kerület lakóit, mire a népet szolgáló önkormányzati vezetők azonnal meg is tiltották a szállodahajók kikötését. Azóta üres a part, s találgatni lehet, hogy meddig marad úgy. Talán csak addig, míg nem jön valaki, aki megígéri, hogy filccel borítja a német turisták cipőjének talpát. Még könnyebb lesz a dolga, ha nem lesz idegen a kerület kormányzói számára, s akkor végre visszatérhet az élet a normális medrébe. Az ugyanis aligha tartható normálisnak hogy a Duna két partjára épült városban ilyen döntések születhessenek.  Ahogy az sem  normális, hogy a felértékelődő dunaparti ingatlanok tulajdonosai – lásd luxus a víz mellett posztunkat – megakadályozhassák a Duna használatát.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Passzívház: divat, vagy spórolási lehetőség is?

lakásfókusz passzívházEgyre többet hallani-olvasni a passzívházról, ami alacsony energia-felhasználással kecsegteti a leendő tulajdonosait. Ebben a bejegyzésben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a passzívházzal kapcsolatban.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Költöztetés: sok ajánlat közül nehéz a legjobbat választani. Segítünk!

lakásfókusz költöztetésAmekkora örömmel járhat egy új lakás vagy ház megvásárlása, akkora idegeskedést okozhatnak az olyan „járulékos” feladatok, mint a hivatali ügyintézés, a felújítás vagy akár a költözés. Az alábbi sorokban a költözés kapcsán adunk néhány tanácsot.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek