Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nálatok laknak-e állatok?

lakásfókusz hangos szomszédokEmlékezetes jelenete a Hetedik című filmnek, mikor Brad Pitt vendégül látja frissen vásárolt otthonában nyomozótársát, Morgan Freemant. Hirtelen az elhaladó magasvasút miatt minden porcikájában rázkódni kezd a lakás. Brad Pitt szabadkozik: „gyanús is volt, hogy az ingatlanos mindig csak pár percre hozott fel minket megvétel előtt…” Hogy kerüljük el, hogy hasonló hátrányokat fel nem ismerve dobjunk ki csomó pénzt rémálmunk új helyszínére?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Télikert, üvegház, veranda

lakásfókusz télikert, üveg, verandaA télikert a lakások egyik legvonzóbb pontja,  leginkább a burjánzó növényzet, a kellemes védettség jut róluk eszünkbe. Nálunk mégis elég kevés a jól megépített télikert, bár példát bőven lehetne meríteni akár az angol krimisorozatokból is. Az angol "téli kertek" egy részéhez nálunk leginkább a régi verandák hasonlíthatók, amelyek méltatlanul kiszorultak az elmúlt évtizedek építési trendjéből.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Mit pofozzunk ki eladás előtt?

lakásfókusz lakáseladás előtti teendőkEgy friss felmérés szerint apró munkálatokkal, minimális felújítással jóval eladhatóbbá tehetjük az ingatlanunkat, és az értékét is érezhetően megnövelhetjük. Bejegyzésünkben arra keressük a választ, hogy mire érdemes ilyenkor költenünk, mibe érdemes belekezdeni és mibe nem, illetve hogy egyáltalán van-e értelme az ilyen beruházásnak, megtérülnek-e az eladás előtt elköltött forintok?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Családi ház: venni, vagy építeni?


lakásfókusz panel vagy lakásA saját házra vágyó családok komoly dilemmában vannak, amikor választani kell az ingatlan építése és a vásárlás között. Az építés mellett szól, hogy a saját igényeink szerint alakíthatjuk ki az ingatlant, a megfelelő szobaszámmal és mérettel, a kívánt fűtéstípussal és nyílászárókkal. Az egész ház a mi ízlésünket és elvárásainkat fogj tükrözni és a felhasznált anyagok minőségében is biztosak lehetünk. Ha nem szimpatizálunk az étkező melletti mellékhelységgel, egy saját ház esetén ezt ki tudjuk védeni, míg egy vásárolt háznál ez egy adottság, amivel mindvégig együtt kell élnünk.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Trendteremtő lakóházak - Németországban

lakásfókusz trendteremtő lakóházak NémetországbanA városi foghíjak kitöltése, régi lakótelepek kikupálása, a vidéki közösségi életstílus felélesztése, a környezettel való szoros összhang megteremtése, takarékos építés, megannyi fontos szempont a modern lakásépítésben. S ha mindehhez letisztult vagy éppen mozgalmas formák (esetleg a kettő együtt), továbbá világos terek, szemrevaló megoldások párosulnak, eséllyel indulhat a tervező és az építtető a német Zukunft Wohnen díj elnyeréséért. Az 1996 óta kétévente, így idén a kilencedik alkalommal kiosztott trófea, az egyik legrangosabb építészeti elismerés Németországban. A díjazott épületeket példaként állítják az építészek elé, így trendteremtőnek számítanak a szövetségi államban. A legutóbbi díjkiosztás éppen két napja, október 25-én volt. Hatféle -  város és vidéki lakás, meglévő lakásállomány korszerűsítése, közösségi és környezetbarát lakások valamint takarékos otthon kategóriában premizáltak egy-egy épületet, ezúttal összesen 298 pályázat közül.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek