Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobb a türelem: változik a szomszédjog

Egy most készülő törvény kizárná, hogy a lakástulajdonos a szomszédban végzett zavaró tevékenység betiltását vagy korlátozását kérje, amennyiben arra van hatóság által kiadott engedély. A módosított ptk. értelmében így a lakástulajdonos legfeljebb kártérítést kérhet a zavaró szagok, zajok, fények ellenében.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Telekszomszédok „belátási” pere

lakásfókusz perben a szomszéddalAmi kívülállónak telekszomszédok közötti „fülemüle”-pernek látszik, az az érintetteknek mindennapos bosszúság, és akár vagyonuk kézzel fogható értékcsökkenését is jelentheti. Még bosszantóbb, ha a per véget nem érő jogi tortúrává válik, amelynek költsége már-már vetekszik a felperes által elszenvedett kárral.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Perben a szomszéddal

lakásfókusz perben a szomszéddalA jó "lakhatás" egyik feltétele, hogy a szomszédokkal legalább elfogadható legyen a viszony. A "szomszédjogokat" azonban gyakran megsértik. A rendszeres lármázók, vagy például a lusta kertész-szomszéd, akinek több méteres örökzöldjei ugyanúgy gátolják a kilátást, és fogják el a napfényt, mintha téglafalat húztak volna elénk. A téglafalhoz azonban legalább építési engedély kell, amely az építőt korlátozza, a szomszédot pedig védi. Ám előfordulhat, hogy az engedély sem jelent sokat, illetve a szabályosan építkező is ráfázik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek