Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ki látta a svájci frankot?

Volt deviza a lakáshitelek mögött? Az elmúlt hetekben megszaporodtak az ezt a kérdést boncolgató megszólalások, cikkek, bejegyzések. Nagyon sok téves információ kering a sajtóban, sőt még szakemberek nyilatkozataiban is, ami sokszor félrevezető lehet a pénzügyekben kevésbé járatosak számára, és valószínűleg nem segít a probléma gyors és hatékony megoldásában. Az, hogy tényleg deviza volt a hitelek mögött, nagyon egyszerűen igazolható, és kis utánajárással az is megtudható, hogy milyen forrásból származott.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Félmilliót „kaphatnak” a devizahitelesek

lakásfókusz árfolyamgát a devizahiteleseknek, kamatköltség spórolásDe már csak húsz munkanapjuk van erre, eddig lehet jelentkezni az árfolyamgátra, amellyel eddig átlagosan ennyi kamatköltséget spóroltak meg maguknak a csatlakozók. Mai bejegyzésünkben összeszedtünk minden fontos tudnivalót a konstrukcióról azok számára, akik még mindig vacillálnak, vagy nem tudnak dönteni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Árfolyamgát: a védelem a legfontosabb

lakásfókusz árfolyamgátAz előző bejegyzésünkben már megemlítettük, hogy a devizahitelesek védelmére kitalált árfolyamgát nagyon népszerűtlen, eddig mindössze az érintettek tizede jelezte a részvételét. Ennek több oka van, ezeket az előző cikkünkben elolvashatja. Ebben a cikkben egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmét: az árfolyamgát védelmi funkciójára.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Az állam felelőssége

Lakásfókusz Az állam felelőssége

A bankokat divat szidni, hogy rátukmálták a szegény megtévesztett emberekre a hitelt. Az embereket is van miért elmarasztalni, nagyon sokan teljes pénzügyi analfabétizmussal megverve, lukas zsebbel adósodtak el 30 évre. Az ugyanakkor keveseknek fordul meg a fejében, hogy mekkora az állam szerepe a kialakult válságban. Pedig az állam legalább annyira bűnös - sőt! -, mint a másik két szereplője ennek a tragédiának.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek