Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi lesz veled panellakás?

A panellakások a köztudatban szorosan összefonódtak a szocialista lakásépítéssel, holott egyáltalán nem ez a kor szülte ezt az építés módot. Míg a hetvenes években – az akkori színvonalhoz képest – kiemelkedően jó lakáskörülményeket nyújtott a panel, addig az elmúlt évtizedekben mind minősége, mind megítélése jelentősen romlott. A lakások mennyisége, illetve lakáspiacon betöltött szerepe miatt azonban nem lehet szó nélkül elmenni a probléma mellett. De vajon a felújítási programokkal el lehet hozni a panelok reneszánszát?

TOVÁBB >>

0 Tovább

Fordulat a panelpiacon?

Hosszú évek árzuhanása után az idei első félévben növekedés tapasztalható a panellakások árában. A Duna House elemzése szerint már mind nominál, mind reálértéken emelkedtek az árak ennél az ingatlantípusnál. Ingatlanos berkekben a lakótelepi lakások iránti kereslet növekedésére számítanak, ami valószínűleg az árakra is hatással lehet. Most legolcsóbban Tolna és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében juthatunk panellakáshoz, legtöbbet pedig Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében kell fizetni értük.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Már lehet jelentkezni az ócsai szociális lakóparkba


lakásfókusz szociális lakóparkFebruár 15-ig pályázhatnak az október óta épülő ócsai szociális lakópark majdani bérlői. A bíráló bizottság a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével március 25-ig választja ki a beköltöző családokat. A havi bérleti díj az első évben a lakások méretétől függően 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Állami támogatások lakásvásárlóknak


A tavalyi év utolsó heteiben többször írtunk a lakásvásárláshoz vagy hitelekhez köthető állami  támogatások módjairól, így a kamattámogatott hitelről és a Nemzeti Eszközkezelőről is. Ebben a cikkben a vissza nem téritendő lakásvásárlási, vagy lakásépítési támogatást vizsgáljuk meg.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Íme, a legdrágább lakótelepek!

Magyarországon a lakások ötöde lakótelepi, azonban a „panelkörzetek” között akár háromszoros különbségek is lehetnek az ár tekintetében. Blogbejegyzésünkben körbejárjuk, hogy mely lakótelepek a legkedveltebbek, és hol lehet a legkönnyebben és leggyorsabban értékesíteni a lakásokat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek