Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Munka másik városban – Lakhatási támogatás a mobilitásért


Nagyon kevesen hagynák el otthonukat egy új munka érdekében, amelynek legtöbbször az az oka, hogy a munkavállalók nem, vagy csak nagyon drágán tudnák biztosítani a szállást az új településen. 2012. október 1-től vezették be a lakhatási támogatást, amely a lakóhelyüktől távol munkát vállalók lakhatási költségein segítene. Bár a kezdeményezés céljai támogatandók, eddig nagyon kevesen éltek a lehetőséggel, ami valószínűleg a szigorú feltételeknek is köszönhető. A kormány most ezek lazításával igyekszik még több embert bevonni a programba.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Perben a szomszéddal

lakásfókusz perben a szomszéddalA jó "lakhatás" egyik feltétele, hogy a szomszédokkal legalább elfogadható legyen a viszony. A "szomszédjogokat" azonban gyakran megsértik. A rendszeres lármázók, vagy például a lusta kertész-szomszéd, akinek több méteres örökzöldjei ugyanúgy gátolják a kilátást, és fogják el a napfényt, mintha téglafalat húztak volna elénk. A téglafalhoz azonban legalább építési engedély kell, amely az építőt korlátozza, a szomszédot pedig védi. Ám előfordulhat, hogy az engedély sem jelent sokat, illetve a szabályosan építkező is ráfázik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek