Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi lesz veled panellakás?

A panellakások a köztudatban szorosan összefonódtak a szocialista lakásépítéssel, holott egyáltalán nem ez a kor szülte ezt az építés módot. Míg a hetvenes években – az akkori színvonalhoz képest – kiemelkedően jó lakáskörülményeket nyújtott a panel, addig az elmúlt évtizedekben mind minősége, mind megítélése jelentősen romlott. A lakások mennyisége, illetve lakáspiacon betöltött szerepe miatt azonban nem lehet szó nélkül elmenni a probléma mellett. De vajon a felújítási programokkal el lehet hozni a panelok reneszánszát?

TOVÁBB >>

0 Tovább

Íme, a legdrágább lakótelepek!

Magyarországon a lakások ötöde lakótelepi, azonban a „panelkörzetek” között akár háromszoros különbségek is lehetnek az ár tekintetében. Blogbejegyzésünkben körbejárjuk, hogy mely lakótelepek a legkedveltebbek, és hol lehet a legkönnyebben és leggyorsabban értékesíteni a lakásokat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Trendteremtő lakóházak - Németországban

lakásfókusz trendteremtő lakóházak NémetországbanA városi foghíjak kitöltése, régi lakótelepek kikupálása, a vidéki közösségi életstílus felélesztése, a környezettel való szoros összhang megteremtése, takarékos építés, megannyi fontos szempont a modern lakásépítésben. S ha mindehhez letisztult vagy éppen mozgalmas formák (esetleg a kettő együtt), továbbá világos terek, szemrevaló megoldások párosulnak, eséllyel indulhat a tervező és az építtető a német Zukunft Wohnen díj elnyeréséért. Az 1996 óta kétévente, így idén a kilencedik alkalommal kiosztott trófea, az egyik legrangosabb építészeti elismerés Németországban. A díjazott épületeket példaként állítják az építészek elé, így trendteremtőnek számítanak a szövetségi államban. A legutóbbi díjkiosztás éppen két napja, október 25-én volt. Hatféle -  város és vidéki lakás, meglévő lakásállomány korszerűsítése, közösségi és környezetbarát lakások valamint takarékos otthon kategóriában premizáltak egy-egy épületet, ezúttal összesen 298 pályázat közül.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek