Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szocpol gyerek nélkül – Tudnivalók a megelőlegezett lakástámogatásról

Sok lakásvásárláson vagy építésen gondolkodót érdekel a lakásépítési támogatás, vagy más néven szocpol, amely a jelenleg hatályos kormányrendelet szerint csak új lakás építésére vagy vásárlására használható fel. A szocpol összegét alapvetően az épített/vásárolt lakás mérete illetve a már meglévő vagy vállalt gyerekszám határozza meg. A szocpol a tervezett gyerekek után is igényelhető, de aki így igényli a támogatást, szigorú feltételekkel találkozhat. Utánanéztünk, hogy mik ezek.  oldalon

A teljes cikket elolvashatod a lakásfókusz.hu oldalon

 

FELHÍVJUK KEDVES OLVASÓINK FIGYELMÉT, HOGY LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK ÚJ HELYEN, A LAKASFOKUSZ.HU OLDALON OLVASHATÓK.


1 Tovább

Lakáshitelezés takaréklángon

Az elmúlt 12 évben nagy mértékben átalakult a hazai lakáshitelezés, a válság hatására jelentősen visszaesett a lakosságnak nyújtott kölcsönök összege, és a KSH 2012-re vonatkozó adatai azt mutatják, hogy továbbra sincs érdemi változás ezen a téren. Az ingatlanszektor felpörgetéséhez azonban fontos lenne a kiszámítható és fenntartható lakáshitelezés beindítása. A  támogatott hitelek, a kamatok csökkenése, és a szocpol bővítése eredményezhet elmozdulást ezen a téren.

A lakáshitelek a 2000-es évek elején kezdtek el terjedni, amikor az első Orbán-kormány otthonteremtő programja keretében kedvező kamatozású, támogatott lakáshiteleket vezetett be. Ennek köszönhetően 2003-ban már közel 200 ezer lakáshitel-szerződést kötöttek összesen több mint 800 milliárd forintért, amely összegnek 90 százaléka támogatott hitel volt.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Végveszély: lakások a víz alatt

Lakásfókusz lakások a víz alattKevesebbet ér a lakás, mint amennyi rajta a hitel. Egyre több jelzáloghiteles kerülhet hasonló helyzetbe Magyarországon, legalábbis a legfrissebb statisztikák szerint. A devizahitelek több mint felénél ugyanis 90 százaléknál magasabb a hitel-fedezeti arány, ami azt jelenti, hogy a jelzálogot viselő ingatlan értéke éppen hogy csak, vagy egyáltalán nem fedezi a rajta lévő hitelt.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek