Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Munka másik városban – Lakhatási támogatás a mobilitásért


Nagyon kevesen hagynák el otthonukat egy új munka érdekében, amelynek legtöbbször az az oka, hogy a munkavállalók nem, vagy csak nagyon drágán tudnák biztosítani a szállást az új településen. 2012. október 1-től vezették be a lakhatási támogatást, amely a lakóhelyüktől távol munkát vállalók lakhatási költségein segítene. Bár a kezdeményezés céljai támogatandók, eddig nagyon kevesen éltek a lehetőséggel, ami valószínűleg a szigorú feltételeknek is köszönhető. A kormány most ezek lazításával igyekszik még több embert bevonni a programba.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nem ereszt a mama-hotel

Míg az elmúlt évek az egy-két személyes háztartások rohamos terjedéséről szóltak, addig ma már egyre nagyobb azon fiatalok aránya Európában, akik visszaköltöznek a szülői házba, vagy akár el sem hagyják azt. Az egyébként természetes folyamatot a gazdasági válság jelentősen felerősítette, a legtöbben a pénzhiány miatt kényszerülnek ebbe a helyzetbe. A jelenség az ingatlanszektorra is hatással van, ugyanakkor még nem látható, hogy mikor, és hogyan reagál a lakáspiac a megváltozott igényekre.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Boldog élet, egy szobában

Egy szoba, konyha, fürdőszoba, esetleg egy kis erkély, 30-40 négyzetméter. A közös élet számos kihívást tartogat a fiatal párok számára ekkora helyen. Egy kis odafigyeléssel és néhány berendezési trükkel azonban elejét lehet venni sok konfliktusnak, és harmonikussá lehet tenni az együttélést ilyen keretek között is.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Nyolc tipp költözéskor, amivel elkerülheted a kiborulást!


A nyár a költözések szezonja, legalábbis erre következtethet az, aki naponta harcol a szupermarket banános dobozaiért a többi versenyzővel. De erre utal az is, hogy lehetetlen ráérő költöztetőt vagy rakodót találnia annak, aki későn ébred rá, hogy bár a havertől kölcsön kapja a kisteherautót, ám ahhoz nem jár automatikusan pakoló ember is. Néhány tipp tehát biztos elkel azoknak, akik a mai magyar viszonyok között még a nagy hadművelet előtt állnak.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz

oldalán.

1 Tovább

„Inkább felgyújtom, semmint a banké legyen”

Lakásfókusz égő ház

Elutasítás, felháborodás, alkudozás, beletörődés és elfogadás. Elizabeth Küler-Ross svájci pszichiáter A halál és a hozzá vezető út című könyve szerint ezeken a fázisokon megy keresztül a haldokló. Hasonló szakaszokra osztható, míg egy család rászánja magát a kényszerű költözésre. Nézzük, hogy érdemes mindehhez racionálisan hozzáállni, úgy, hogy legtöbb értelme legyen a költözésnek!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek