Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Munka másik városban – Lakhatási támogatás a mobilitásért


Nagyon kevesen hagynák el otthonukat egy új munka érdekében, amelynek legtöbbször az az oka, hogy a munkavállalók nem, vagy csak nagyon drágán tudnák biztosítani a szállást az új településen. 2012. október 1-től vezették be a lakhatási támogatást, amely a lakóhelyüktől távol munkát vállalók lakhatási költségein segítene. Bár a kezdeményezés céljai támogatandók, eddig nagyon kevesen éltek a lehetőséggel, ami valószínűleg a szigorú feltételeknek is köszönhető. A kormány most ezek lazításával igyekszik még több embert bevonni a programba.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Nem ereszt a mama-hotel

Míg az elmúlt évek az egy-két személyes háztartások rohamos terjedéséről szóltak, addig ma már egyre nagyobb azon fiatalok aránya Európában, akik visszaköltöznek a szülői házba, vagy akár el sem hagyják azt. Az egyébként természetes folyamatot a gazdasági válság jelentősen felerősítette, a legtöbben a pénzhiány miatt kényszerülnek ebbe a helyzetbe. A jelenség az ingatlanszektorra is hatással van, ugyanakkor még nem látható, hogy mikor, és hogyan reagál a lakáspiac a megváltozott igényekre.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Boldog élet, egy szobában

Egy szoba, konyha, fürdőszoba, esetleg egy kis erkély, 30-40 négyzetméter. A közös élet számos kihívást tartogat a fiatal párok számára ekkora helyen. Egy kis odafigyeléssel és néhány berendezési trükkel azonban elejét lehet venni sok konfliktusnak, és harmonikussá lehet tenni az együttélést ilyen keretek között is.A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Nyolc tipp költözéskor, amivel elkerülheted a kiborulást!


A nyár a költözések szezonja, legalábbis erre következtethet az, aki naponta harcol a szupermarket banános dobozaiért a többi versenyzővel. De erre utal az is, hogy lehetetlen ráérő költöztetőt vagy rakodót találnia annak, aki későn ébred rá, hogy bár a havertől kölcsön kapja a kisteherautót, ám ahhoz nem jár automatikusan pakoló ember is. Néhány tipp tehát biztos elkel azoknak, akik a mai magyar viszonyok között még a nagy hadművelet előtt állnak.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz

oldalán.

1 Tovább

„Inkább felgyújtom, semmint a banké legyen”

Lakásfókusz égő ház

Elutasítás, felháborodás, alkudozás, beletörődés és elfogadás. Elizabeth Küler-Ross svájci pszichiáter A halál és a hozzá vezető út című könyve szerint ezeken a fázisokon megy keresztül a haldokló. Hasonló szakaszokra osztható, míg egy család rászánja magát a kényszerű költözésre. Nézzük, hogy érdemes mindehhez racionálisan hozzáállni, úgy, hogy legtöbb értelme legyen a költözésnek!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek