Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fordulat a panelpiacon?

Hosszú évek árzuhanása után az idei első félévben növekedés tapasztalható a panellakások árában. A Duna House elemzése szerint már mind nominál, mind reálértéken emelkedtek az árak ennél az ingatlantípusnál. Ingatlanos berkekben a lakótelepi lakások iránti kereslet növekedésére számítanak, ami valószínűleg az árakra is hatással lehet. Most legolcsóbban Tolna és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében juthatunk panellakáshoz, legtöbbet pedig Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében kell fizetni értük.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Erőre kap az ingatlanpiac?

Nincs új a nap alatt: továbbra sincs áttörés a hazai ingatlanpiacon. Ezt támasztja alá az OTP Jelzálogbank által készített Lakóingatlan Értéktérkép is. A forgalom inkább stagnál, mint növekszik, az árak pedig tovább csökkentek. A forgalom egyre nagyobb hányada zajlik Budapesten és a nagyobb városokban, vidéken viszont egyre eladhatatlanabbá válnak az lakások. Részben ez okozza, hogy a piac egyre inkább a lakások felé tolódik el a családi házakkal szemben.

Az OTP Jelzálogbank elemzése a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisára épít, és a megvalósult ingatlanértékesítéseket veszi figyelembe. A most kiadott anyag a 2012-es forgalom alakulását vette górcső alá.

TOVÁBB >>

0 Tovább

A fővárosi lakáspiac rejtettballasztja

lakásfókusz mennyit bukunk a dugókonHa megkérdezzük azokat, akik kiköltöztek vagy költöznének a fővárosból, hogy miért teszik, akkor jó eséllyel a 3 leggyakoribb indok között említenék a dugókat. A dugóról pedig tudjuk, hogy sok esetben egyáltalán nem a kezelhetetlen szintű autóforgalom, hanem a remekül szervezett útfelújítás a kiváltó oka. Vajon mennyit bukunk mindezeken?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Pusztulásra ítélt sugárút Pest szívében


lakásfókusz pusztulásra ítélt sugár út Pest szívébenEgy kőhajításnyira van az uniós pénzből kistafírozott kiskörúttól és a félig vagy teljesen a gyalogosok terepének számító belvárosi vásárlóutcáktól a Kossuth Lajos utca, mégis mintha más világba érkeznénk. A buszsávval együtt kétszer hárompályás út, amely anakronisztikusan megtartotta az utca nevet évről évre kihaltabb. Friss leltár szerint a Ferenciek tere és az Astoria közötti szakaszon a portálok 20 százaléka üres, s 24 használaton kívüli vitrin van. Még szerencse, hogy működik néhány gyorsbüfé és az utóbbi időszakban egy új cukrászda is nyílt, továbbá a mozi környéke is mutat némi életet. Enélkül az utcának a Duna felé néző jobb oldala szinte teljesen kihalt lenne.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek