Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hőszigetelés hatékonyan: Építs zöldtetőt

A hazánkban szép számmal megtalálható lapostetők alkalmasak lehetnek zöld felületek kialakítására. A talaj- és növénytakaró jó szigetelő, és a csapadék eloszlására, levegőminőségre is jótékony hatással van. A költségek miatt ma még sokan ódzkodnak a megvalósítástól, de a ráfordított összegek megtérülhetnek a jobb szigetelés következtében, ráadásul a zöldtető jelentősen növelheti az ingatlan értékét.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Négy évet kell várni a felújítási programra?

Minél közelebb kerülünk 2014 tavaszához, annál intenzívebb a pártok egymásra licitálása. Miután az ellenzéki oldalon felmerült a lakások felújításának és energetikai korszerűsítésének kérdése, a kormánynak is lépnie kellett. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint egy több mint 2 millió családi ház korszerűsítését lehetővé tevő, EU-s finanszírozású program kezdődik. 2017-ben.

A probléma megoldása tehát a következő kormányra, sőt, még inkább az azt követőre marad. Holott mind ingatlanos, mind pénzügyes körökben egyre többen hangoztatják, hogy az egyik legsürgetőbb kérdés a hazai ingatlanállomány megújítása, és energetikai korszerűsítése lenne.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Valódi rezsicsökkentést!

Az elmúlt hónapokban a rezsicsökkenéstől volt hangos a sajtó, a háztartások növekvő kiadásait azonban sok esetben nem is a magas energiaárak, hanem az elavult épületek és korszerűtlen fűtési rendszerek okozzák. Energetikai szakemberek szerint egy felújítással nagyságrendekkel több pénz takarítható meg, mint a jelenlegi kormányzati intézkedésekkel, ráadásul ez az államnak is több hasznot hozna. Kérdés, hogy a családoknak honnan lenne forrása a szükséges felújításokra.

Sokan és sokféleképpen kritizálták a kormány már-már unalomig szajkózott rezsicsökkentési programját. Elhangzott, hogy igazságtalan, hiszen ugyanúgy vonatkozik a nagycsaládosokra, mint az úszómedencéiket fűtőkre, hogy a szolgáltató cégektől való elvonás a karbantartások elmaradását eredményezi, illetve hogy elbocsájtások lehetnek a szektorban. De nem szabad megfeledkezni az energiatudatosságról sem: sokan úgy gondolják, hogy a rezsicsökkentés eleve rossz üzenetet közvetít, mivel a fizetendő összegek egyszerű csökkentése nem sarkall takarékoskodásra, a tudatosabb energiafogyasztásra.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

A fővárosi lakáspiac rejtettballasztja

lakásfókusz mennyit bukunk a dugókonHa megkérdezzük azokat, akik kiköltöztek vagy költöznének a fővárosból, hogy miért teszik, akkor jó eséllyel a 3 leggyakoribb indok között említenék a dugókat. A dugóról pedig tudjuk, hogy sok esetben egyáltalán nem a kezelhetetlen szintű autóforgalom, hanem a remekül szervezett útfelújítás a kiváltó oka. Vajon mennyit bukunk mindezeken?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Bútorfelújítás – kényszerből hobbi

lakásfókusz bútorfelújításNem feltétlenül a gazdasági válság következménye, mindenesetre költségkímélő megoldásként is zseniális az a tendencia, hogy régi bútorokat keltenek új életre egyes műhelyekben. Persze nem nagyipari felújítókra kell gondolni, és nem is restaurációs igényű újraépítésre. Elsősorban a szépérzék és a kreativitás irányítja azokat, akik ennek a hobbinak hódolnak, ugyanakkor a kortárs igényeket sem hagyják figyelmen kívül. Néhány olyan blogból szemezgettünk, amit javasolt megnézni, ha valaki hasonlóra vetemedik. Mivel a bútorfelújítás eléggé megterhelő munka, ezért ezek a blogok többnyire sok egyéb dekorációs és lakberendezési tippekkel vegyesen hozzák a bútorfelújítási bejegyzéseket, de érdemes kivárni azokat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek