Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bérlakás vagy saját tulajdon? I. rész

A lakáscélú devizahitelek felvétele és a törlesztőrészletek megugrása mára az egyik legsúlyosabb problémává nőtte ki magát Magyarországon. De miért  törekszik hazánkban mindenki a saját lakás megszerzésére, amikor Nyugat-Európában nagy hagyománya van a lakásbérlésnek? A tulajdonosi szerkezet különbsége történelmi és kulturális szempontokra egyaránt visszavezethető, és mind a saját tulajdon, mind a bérlakás mellett szólnak érvek és ellenérvek. Lehet, hogy a jelenlegi válság hatására nálunk is elmozdulás lesz a bérlakások irányába?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Árfolyamgát: nem változott az érdeklődés

Nem érzékelhető az árfolyamgátba belépők számának növekedése, jóllehet az euró árfolyama az  elmúlt hetekben a megszokottnál magasabb sávba ugrott – derül ki a Lakásfókusz piaci körképéből. A mostani állapotból kiindulva a március végéig tartó belépési időszakban nagyjából az elmúlt hetek aktivitása várható az ügyfelek oldaláról. Ezt azzal is magyarázzák, hogy a további terhek helyett sokan inkább az aktuális árfolyamon törlesztenének. Pedig a szakemberek szerint nagyon fontos lenne tudatosítani az ügyfelekben, hogy az árfolyamgátba való belépés mindenképpen segítséget jelent számukra. A kedvezményes törlesztési időszak alatti különbözetet összegyűjtő számlán  felhalmozott összeg ugyanis még így is lényegesen alacsonyabb lesz, mint az eredeti.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Loftkultúra: Budapesten most kezdődik?

lakásfókusz loftkultúraLoft – nem vennénk rá mérget, hogy Magyarországon széles körben tisztában vannak az emberek e szó jelentésével. Holott az utóbbi évtizedekben az úgynevezett loftlakások kialakítása szinte divattá vált Nyugat-Európa számos nagyvárosában, és ígéretes példák már Budapesten is akadnak.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Árfolyamgát: a védelem a legfontosabb

lakásfókusz árfolyamgátAz előző bejegyzésünkben már megemlítettük, hogy a devizahitelesek védelmére kitalált árfolyamgát nagyon népszerűtlen, eddig mindössze az érintettek tizede jelezte a részvételét. Ennek több oka van, ezeket az előző cikkünkben elolvashatja. Ebben a cikkben egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmét: az árfolyamgát védelmi funkciójára.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Ha borul a forint, az árfolyamgát az utolsó mentsvár

lakásfókusz árfolyamgát, mint mentsvárElvileg szeretnék, a gyakorlatban azonban még hozzá sem kezdtek - sok százezer magyar devizahiteles van így az árfolyamgáttal. Hogy mekkora a szakadék a szándék és a cselekvés között, mutatja, hogy a legfrissebb statisztikák szerint június végéig mindössze 20 ezer adós lépett be a védőernyő alá, miközben a lakossági felmérések szerint 300-450 ezer hiteles tervez élni a lehetőséggel.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek