Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erőre kap az ingatlanpiac?

Nincs új a nap alatt: továbbra sincs áttörés a hazai ingatlanpiacon. Ezt támasztja alá az OTP Jelzálogbank által készített Lakóingatlan Értéktérkép is. A forgalom inkább stagnál, mint növekszik, az árak pedig tovább csökkentek. A forgalom egyre nagyobb hányada zajlik Budapesten és a nagyobb városokban, vidéken viszont egyre eladhatatlanabbá válnak az lakások. Részben ez okozza, hogy a piac egyre inkább a lakások felé tolódik el a családi házakkal szemben.

Az OTP Jelzálogbank elemzése a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisára épít, és a megvalósult ingatlanértékesítéseket veszi figyelembe. A most kiadott anyag a 2012-es forgalom alakulását vette górcső alá.

TOVÁBB >>

0 Tovább

Energiatanúsítvány: macerából hasznos irat



Ahhoz képest, hogy elvileg kötelező eleme a lakások adás-vételének és hosszabb távú bérbe adásának, meglehetősen szórványos az úgynevezett energiatanúsítvány előfordulása ezekben az ügyletekben. Pedig nem egy újabb adminisztratív teherről, hanem egy kifejezetten hasznos dokumentumról van szó.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek