Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hol, mit, mennyiért? Indul a verseny az albérletekért

Kevesebb, mint egy hét van hátra a felsőoktatási ponthatárok kihirdetéséig, így lassan el kell gondolkodni azon, hogy hová költözzön majd a gyerek, ha más városban fog tanulni. Mivel kollégiumi férőhely nem jut mindenkinek, a nyár közepe az albérleti szektor csúcsát is jelent. Jövő héten eldördül a startpisztoly, így utánajártunk, mennyiért és milyen lakást lehet szerezni Budapesten. 

TOVÁBB>>

0 Tovább

Menni vagy maradni?

Megtört az agglomerációba kiköltözők lendülete, 2007 óta már többen jönnek vissza Budapestre. A motivációk között a változatlan infrastruktúra, a hosszú és drága menetidő, valamint az ingatlanok drágább fenntartása kiemelt helyen szerepel. A váltásnak azonban ára van. A válság és a visszaeső kereslet miatt a korábbiaknál jóval kevesebbet kapnak a tulajdonosok, így a majdani lakhely kiválasztásában is kompromisszumokra kényszerülnek.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Budapest nem drága, ideje befektetni!

A budapesti lakásárak a középmezőnyben vannak egy 94 várost vizsgáló felmérés szerint, azonban a hazai ingatlanpiac kilátásai kifejezetten jók. Mindenképpen ajánlott befektetési célpont egy szaklap összeállítása szerint, ugyanis 5-ös skálán 4-esre osztályozták a hozamok szerint a 8,1 százalékos éves megtérülést alapján.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Terjed a lakásbérlés - kényszerből

lakásfókusz népszerű a lakásbérlésBudapest és Hamburg lakosainak száma csaknem azonos, mindkét nagyváros mintegy 1,7 milliós lélekszámú. A lakáshelyzet viszont gyökeresen eltér egymástól. Míg Hamburgban 70 százaléknál is többen élnek bérlakásban, addig Budapesten - az országos adatokból becsülve - a városlakók 10 százaléka. A bejelentés nélkül bérbe adott lakások száma miatt azonban ez a szám minden bizonnyal magasabb és az utóbbi években tovább is nőhetett. Az ok a lakásvételhez szükséges hitel hiánya.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

16 Tovább

Toronyházak kellenének Budapestnek?!

magashazPiaci szempontból azt lehet jó lakásnak mondani, amely forgalomképes, növekvő értékű és energiatakarékos, azaz alacsony a fenntartási költsége. Egy fővárosi lakással szemben azonban elvárás kellene, hogy legyen az is, hogy épüljön be a város szövetébe, lüktessen körülötte az élet. Csakhogy az évekkel ezelőtti lakásépítési boom idején sem épültek megfelelő számban városi lakások, és az ingatlanfejlesztések azóta is inkább a modern lakótelepekre, az autós költözőkre építő lakóparkokra fókuszálnak. A fordulat, amelyet például a magasházak hozhatnának el, egyre késik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

10 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek