Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amire figyelj a lakásban elutazáskor!


lakásfókusz nyaralás előttA nagy utazás előtt sokan készítenek egy listát arról mit ellenőrizzenek mielőtt ráfordítják a kulcsot lakásukra és beülnek a reptéri mikrobuszba. A bepakolandó cuccok, a repülőjegy és útlevél, netán a meglátogatandó távoli rokonnak szánt ajándék állnak többnyire a lista élén, míg a lakással kapcsolatos teendők sokszor nem kapnak elég figyelmet. Ezért összeírtunk néhány tippet a második csekklistához, amivel már a nyugodt hazatérést alapozzuk meg.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Színtelen, szagtalan veszély – elektroszmog a lakásban

lakásfókusz elektroszmog

Hajszárító, televízió, mikrosütő, telefon, hifi-torony, számítógép, bébiőr, takarékos izzó: ami közös bennük, hogy elektromos szennyeződést okoznak működésükkel. A készülékek által kibocsátott úgynevezett elektroszmog bizonyos mennyiség felett súlyosan károsíthatja az egészégét. Az utóbbi időben érdekes módon már nem is a mikrosütő vagy a mobiltelefon, hanem a takarékos izzók legelterjedtebb fajtája, a kompakt fénycső számít a fő mumusnak a szakértők szemében.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Életveszélyes villámcsapás a lakásban – hogyan kerülhetjük el?

lakásfókusz villámcsapásA mostanában tomboló nyári viharok nemcsak a Balaton közepén vagy egy szabadtéri rendezvényen, de saját lakásunk falai között is veszélyessé válhatnak, elsősorban a villámcsapások kockázata miatt. A vezetékes telefonok vagy a fémből készült zuhanyzók, vízcsapok kifejezetten életveszélyesek lehetnek. Néhány alapvető óvintézkedés betartásával azonban nemcsak a sérüléseket kerülhetjük el, de az esetleges komoly anyagi károkat is.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek