Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hitelválság: közös a felelősség

A lakosság szerint a devizaválság kialakulása nagyjából ugyanannyira köszönhető a forint gyengülésének, mint a csökkenő jövedelmeknek, a bankok nem kellően körültekintő hitelezési politikájának, vagy a devizaadósok felelőtlen hitelfelvételének és a hiányos szabályozásnak – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő megkérdezésével végzett reprezentatív felméréséből. A hitellel rendelkezők elsősorban a forintárfolyamot és a szűkülő anyagi kereteiket okolják a kialakult helyzetért, míg a kölcsönnel nem rendelkezők szerint ugyanezek mellett a devizahitelesek tehetnek leginkább a sorsukról. Az elemző szerint az érintettek meglepően objektíven értékelik a kialakult helyzetet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

A változás gyönyörködtet

Ha tudatában vagyunk, hogy nincs pénzünk igazi felújításra, akkor sem kell elkeseredni. Van költségkímélő módja annak, hogy valamivel feldobjuk lakásunkat, színt vigyünk alkalmanként életünkbe.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Elnéptelenedő települések – menni vagy maradni?

Megállítható-e a hanyatlás egy elnéptelenedő településen? Nem mindenhol. Vannak olyan helységek, ahol a fordulat kilátástalan. Nemcsak Magyarországon, a gazdag Németországban is több térség szenved, s a fejlesztők ott sem tudnak mást tanácsolni, mint, hogy aki tovább akar lépni, hagyja el a térséget. S bár ott több pénz van, úgy látják nincs értelme támogatással meghosszabbítani az agóniát, inkább azt segítik aki elmenne.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Hogy tarthatók féken az építési költségek?

Aki építkezésre adja a fejét, annak három dologra kell ügyelnie: ne menjen rá az egészsége, ne menjen rá a kapcsolata, és ne menjen rá a gatyája. A harmadik ponthoz igyekszünk ezúttal némi segítséget nyújtani.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Takarékoskodunk, de nem tudjuk, hogyan

lakásfókusz takarékoskodjunk, de hogyanMegtanulták a válság leckéjét a magyarok, és igencsak ódzkodnak bármilyen hitel felvételétől – akár ez a tanulság is leszűrhető abból a friss felmérésből, amelyet az Erste Csoport készített a régió 12 országában. Egy jellemző adat: egy lakás vagy ház megvásárlása érdekében a csehek és szlovákok 72-74 százaléka venne fel hitelt, míg a magyarok körében ez az arány csupán 47 százalék. Ennél csak a román hitelfelvételi hajlandóság alacsonyabb.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek