Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amerikában sincs kolbászból a kerítés

lakásfókusz kolbászból kerítésA magyar hitelválság és az egyre nehezebben fizetett havi törlesztőrészletek, a 16,5%-os nem teljesítő hitelek aránya sajnos már közhely Magyarországon. Bár csak az állampolgárok (és az ingatlanok) ötöde érintett a hitelproblémákban, annak súlya miatt az egész ország szenved. Ebben a cikkünkben megvizsgáljuk, vajon könnyebb-e az Egyesült Államokban lakáshitelesnek lenni, mint idehaza.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Nem kell a házam senkinek… mit tegyek?

Mindannyian ismerünk legalább egy embert, aki ugyan évek óta árulja lakását, vagy házát, de még nem talált vevőt. Csak erre alapozva hiba lenne azt a következtetést levonni, hogy "áll az ingatlanpiac". Sokszor csak egy kicsin múlik, persze nem mindig magától értetődő, hogy mi ez a kis dolog.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

8 Tovább

650 milliárdot bukunk évente energián

Ha nem ismernénk a valóságot, pusztán a számokat nézve azt is mondhatnánk, hogy a magyar lakástulajdonos egy gazdag állatfajta. Ugyanis bődületes mennyiségű megtakarítható energián ülünk. A teljes hazai lakásállomány – családi és társasházak együtt – összesen 152 petajoule energia-megtakarítási potenciállal rendelkezik a fűtés és használati melegvíz előállítása terén – mutat rá az Energiaklub NegaJoule 2020 projektje. Csak a közérthetőség kedvéért: ez körülbelül 4,5 milliárd köbméter földgáz fűtőértéke, amelyért jelen áron több mint 650 milliárd kellene kifizetni.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább
12
»

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek