Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Állami segítségnyújtás a szociálisan rászoruló lakáshiteleseknek

A magyar lakáshitelek 16,5%-át már legalább 90 napja nem fizetik, ennek komoly részét már több mint egy éve. A 90 napon túli elmaradás esetén a bankok már bármikor felmondhatják a szerződést és érvényesíthetik az ingatlanra bejegyzett jelzálogjogukat. Az más kérdés, hogy nekik sem érdekük ennyi ingatlant egyszerre az amúgy is vegetáló ingatlanpiacra zúdítani, illetve átmeneti törvény szabályozza őket, hogy negyedévente mennyi ingatlanon indíthatnak végrehajtást. Ettől eltekintve jól látható, hogy hány családot fenyeget a kilakoltatás veszélye.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Ismét változik a lakásvétel illetéke – mit tegyél, ha éppen vásárolnál?

lakásfókusz lváltozik a kásvétel illetékA lakásvásárláshoz kapcsolódó és jövő év elejétől hatályba lépő új illetékszabályokra vonatkozó törvényjavaslat egyik hibája, hogy nem egyértelmű milyen értékrend irányítja a jogszabálytervezetet írók kezét. Így az új – állítólag az illetékrendszer egyszerűsítését szolgáló - szabályok jövője is kétséges. A végszavazás előtt álló javaslat fényében azért érdemes átgondolni – ha lehet – milyen lakásvásárlást érdemes jövőre halasztani, s melyet érdemes még idén nyélbe ütni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek