Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Változó szocpol – igazodás az igényekhez

Jelentősen módosulhatnak áprilistól a lakásépítési támogatás, vagyis a szocpol feltételei a kormány tervei szerint. A változások értelmében már egy gyerek vállalása is elegendő lehet a jogosultsághoz, és növekedne az igénybe vehető támogatás összege is. Használt lakások vásárlására ismét bevezetnék a félszocpolt, de a kettő, vagy több gyermeket nevelők akár meglévő lakásuk bővítésére is fordíthatnák ezt az összeget. A lakáspiac számai azt mutatják, hogy ezekkel a változásokkal a szocpol jobban közelít majd a valós igényekhez, és nagymértékben növelheti a használt lakások iránti keresletet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Állami támogatások lakásvásárlóknak


A tavalyi év utolsó heteiben többször írtunk a lakásvásárláshoz vagy hitelekhez köthető állami  támogatások módjairól, így a kamattámogatott hitelről és a Nemzeti Eszközkezelőről is. Ebben a cikkben a vissza nem téritendő lakásvásárlási, vagy lakásépítési támogatást vizsgáljuk meg.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Az állam is ludas

lakásfókusz az állam is hibásA devizahitelesek kialakult válságos helyzetéért divat a bankokat divat szidni, hogy rátukmálták a megtévesztett emberekre a hitelt, az adósokat felelősségét is többen firtatják, hiszen nagyon sokan lyukas zsebbel adósodtak el 30 évre. Az állam azonban legalább annyira bűnös – sőt! –, mint a másik két szereplője ennek a tragédiának.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

13 Tovább

Szocpol korlátok között

Egyelőre kevés banknál elérhető, és szigorú feltételeket tartalmaz az új szocpol, amelynek használhatóságát érthetetlen korlátozások is nehezítik. A kormánynak mindenképpen módosítania kell a rendszeren annak érdekében, hogy a támogatás elérje az eredeti szándékát, hogy segítse a családok otthonteremtését, és ezáltal lendületet adjon az ingatlanpiacnak!


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Az állam felelőssége

Lakásfókusz Az állam felelőssége

A bankokat divat szidni, hogy rátukmálták a szegény megtévesztett emberekre a hitelt. Az embereket is van miért elmarasztalni, nagyon sokan teljes pénzügyi analfabétizmussal megverve, lukas zsebbel adósodtak el 30 évre. Az ugyanakkor keveseknek fordul meg a fejében, hogy mekkora az állam szerepe a kialakult válságban. Pedig az állam legalább annyira bűnös - sőt! -, mint a másik két szereplője ennek a tragédiának.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább
12
»

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek