Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hőszigetelés hatékonyan: Építs zöldtetőt

A hazánkban szép számmal megtalálható lapostetők alkalmasak lehetnek zöld felületek kialakítására. A talaj- és növénytakaró jó szigetelő, és a csapadék eloszlására, levegőminőségre is jótékony hatással van. A költségek miatt ma még sokan ódzkodnak a megvalósítástól, de a ráfordított összegek megtérülhetnek a jobb szigetelés következtében, ráadásul a zöldtető jelentősen növelheti az ingatlan értékét.

TOVÁBB>>

0 Tovább

Jön a kánikula? Árnyékolj!

Bár az elmúlt napok időjárása inkább őszi mintsem kora nyári hangulatot hozott, pár héten belül beköszönthet a kánikula. A nyári hőségben otthonunk is felmelegszik, ami sok kellemetlenséget és álmatlan éjszakát okozhat. Akkor is lehet enyhíteni a hőséget, ha nem akarunk költséges és nem túl környezetbarát légkondicionálót beszerezni. Érdemes már most felkészülni.

Az, hogy mennyire melegszik át a lakás nyáron, részben már az építéskor eldől, hiszen nem mindegy, hogy milyen építőanyagokat használunk, és milyen falvastagságot alkalmazunk. Nem véletlenül marad kellemesen hűvös a régi, vastag falú régi épületekben. Természetesen akkor sincs veszve a remény, ha otthonunk nem egy régi parasztházban lett kialakítva.

 TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Négy évet kell várni a felújítási programra?

Minél közelebb kerülünk 2014 tavaszához, annál intenzívebb a pártok egymásra licitálása. Miután az ellenzéki oldalon felmerült a lakások felújításának és energetikai korszerűsítésének kérdése, a kormánynak is lépnie kellett. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint egy több mint 2 millió családi ház korszerűsítését lehetővé tevő, EU-s finanszírozású program kezdődik. 2017-ben.

A probléma megoldása tehát a következő kormányra, sőt, még inkább az azt követőre marad. Holott mind ingatlanos, mind pénzügyes körökben egyre többen hangoztatják, hogy az egyik legsürgetőbb kérdés a hazai ingatlanállomány megújítása, és energetikai korszerűsítése lenne.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Valódi rezsicsökkentést!

Az elmúlt hónapokban a rezsicsökkenéstől volt hangos a sajtó, a háztartások növekvő kiadásait azonban sok esetben nem is a magas energiaárak, hanem az elavult épületek és korszerűtlen fűtési rendszerek okozzák. Energetikai szakemberek szerint egy felújítással nagyságrendekkel több pénz takarítható meg, mint a jelenlegi kormányzati intézkedésekkel, ráadásul ez az államnak is több hasznot hozna. Kérdés, hogy a családoknak honnan lenne forrása a szükséges felújításokra.

Sokan és sokféleképpen kritizálták a kormány már-már unalomig szajkózott rezsicsökkentési programját. Elhangzott, hogy igazságtalan, hiszen ugyanúgy vonatkozik a nagycsaládosokra, mint az úszómedencéiket fűtőkre, hogy a szolgáltató cégektől való elvonás a karbantartások elmaradását eredményezi, illetve hogy elbocsájtások lehetnek a szektorban. De nem szabad megfeledkezni az energiatudatosságról sem: sokan úgy gondolják, hogy a rezsicsökkentés eleve rossz üzenetet közvetít, mivel a fizetendő összegek egyszerű csökkentése nem sarkall takarékoskodásra, a tudatosabb energiafogyasztásra.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Sorvezető lakásperekhez

lakásfókusz sorvezető lakásperekhezA Kúria a héten három olyan elvi jelentőségű határozatot hozott nyilvánosságra, amelyek lakások felújításával, műszaki állapotával kapcsolatos perek végére tesz pontot. Az elvi jelentőségi határozatok nem kötelező érvényűek a bíróságok számára, de nagyon markáns sorvezetőnek számítanak. Hasonló formában hozták nyilvánosságra egyébként azt is, hogy a devizahitellel kapcsolatos pert átküldték az Európai Unió bíróságához.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek