Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bérlakás vagy saját tulajdon - mi éri meg jobban?

Mivel Magyarországon európai viszonylatban rendkívül alacsony a bérlakások száma, az önkormányzati bérlakásokból pedig egyre kevesebb van, és rendkívül nehéz bejutni, annak, akinek nem áll rendelkezésre a kezdőtőke, két lehetőséggel élhet: Vagy a privát piacról bérel lakást, vagy belevág a vásárlásba egy hitellel. Kiszámoltuk, hogy melyikkel jár jobban.

A vizsgálathoz megnéztük az aktuális ingatlanhirdetésekben, mennyibe kerül egy kisebb (45m2), és egy közepes méretű (69m2) lakás vételára, és mennyibe kerül egy ezekhez hasonló adottságú lakás bérlése. Annak érdekében, hogy az árakat a méret és a minőség mellett az elhelyezkedés se befolyásolja, mind a négy esetben a Főváros XI. kerületében található ingatlanokat vizsgáltunk meg.

0 Tovább

Milliókat fizethet a mobilcég a lakástulajdonosoknak

Tetemes kártérítésre pereltek lakástulajdonosok egy mobilcéget, mert átjátszót épített egy családi házas övezetben, egyébként teljesen jogszerűen. A Fővárosi Ítélőtábla a lakók sugárzástól való félelmét megfelelő indoknak találta a kártérítés megítélésére, függetlenül attól, hogy az megalapozott-e vagy csupán tévhit.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

24 Tovább

Mit tehetünk, hogy ne járjunk úgy, mint a lakását bérbeadó, rabosított családapa?

lakásfókusz önkényes lakásfoglalóBejárta a közösségi oldalakat, majd a hagyományos média is felkapta annak a bérbeadónak az esetét, aki hosszú ideje nem fizető bérlőjét úgy próbálta jobb belátásra bírni, hogy leszerelte annak bejárati ajtaját, majd ezt követően őt állította elő a rendőrség, nem az ingyenélő bérlőt. A közismert botrány nyomán mindenki attól fél, hogy hirtelen önkényes lakásfoglalóvá válik mostantól minden albérlő, hiszen – a közhiedelem szerint – a törvény csak a lakásban lakó albérlőt védi. Ennél azért szerencsére életszerűbb a valóság, bár körültekintést igényel!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

28 Tovább

650 milliárdot bukunk évente energián

Ha nem ismernénk a valóságot, pusztán a számokat nézve azt is mondhatnánk, hogy a magyar lakástulajdonos egy gazdag állatfajta. Ugyanis bődületes mennyiségű megtakarítható energián ülünk. A teljes hazai lakásállomány – családi és társasházak együtt – összesen 152 petajoule energia-megtakarítási potenciállal rendelkezik a fűtés és használati melegvíz előállítása terén – mutat rá az Energiaklub NegaJoule 2020 projektje. Csak a közérthetőség kedvéért: ez körülbelül 4,5 milliárd köbméter földgáz fűtőértéke, amelyért jelen áron több mint 650 milliárd kellene kifizetni.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek