Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Négy évet kell várni a felújítási programra?

Minél közelebb kerülünk 2014 tavaszához, annál intenzívebb a pártok egymásra licitálása. Miután az ellenzéki oldalon felmerült a lakások felújításának és energetikai korszerűsítésének kérdése, a kormánynak is lépnie kellett. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint egy több mint 2 millió családi ház korszerűsítését lehetővé tevő, EU-s finanszírozású program kezdődik. 2017-ben.

A probléma megoldása tehát a következő kormányra, sőt, még inkább az azt követőre marad. Holott mind ingatlanos, mind pénzügyes körökben egyre többen hangoztatják, hogy az egyik legsürgetőbb kérdés a hazai ingatlanállomány megújítása, és energetikai korszerűsítése lenne.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Az állam fizetheti vissza a lakáshitelt


lakásfókusz az állam fizetheti vissza a hiteltKi lehet fizettetni az állammal a lakáshitel egy részét – ez sajnos nem egy újabb állami mankó a fizetési nehézségekkel küzdő devizahitelesek megsegítésére, viszont egy olyan megoldás, amellyel százezreket spórolhat az, aki most kíván hitel segítségével ingatlant vásárolni. Ezt a konstrukciót lakástakaréknak hívják, bejegyzésünkben pedig leírjuk, hogyan is működik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakástakarék: jobb a rövidebb futamidő!


Első ránézésre egyértelműnek tűnik, hogy mindenképpen megéri lakás-takarékpénztári szerződést kötni, bármilyen futamidőről legyen is szó. A konstrukció közismert: minden éves befizetéshez 30 százalékot tesz hozzá az állam, de a hozzájárulás összege nem haladhatja meg a 72 ezer forintot. Egy kiszámolgatás után azonban rá kell döbbennünk, hogy leginkább akkor érdemes igénybe venni, ha négy év után már fel tudjuk használni a lakásvásárlásra a pénzünket.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán .

2 Tovább

Amikor az állam fizeti a hitelt

lakásfókusz az állam fizeti a hiteltNem éppen dinamizmusáról híres manapság a magyar ingatlanpiac, ám éppen az akadozó forgalomnak köszönhető, hogy olykor-olykor kivételes lehetőségekkel találkozik az egyszeri lakás- vagy házvásárló. Miközben egy jó vétellel százezreket, akár milliókat is spórolhatunk, ilyenkor is fájó tud lenni, ha nem rendelkezünk lakástakarék-pénztári betéttel. Ám néhány hónapja immár erre a helyzetre is van megoldás!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán .

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek