Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Menni vagy maradni?

Megtört az agglomerációba kiköltözők lendülete, 2007 óta már többen jönnek vissza Budapestre. A motivációk között a változatlan infrastruktúra, a hosszú és drága menetidő, valamint az ingatlanok drágább fenntartása kiemelt helyen szerepel. A váltásnak azonban ára van. A válság és a visszaeső kereslet miatt a korábbiaknál jóval kevesebbet kapnak a tulajdonosok, így a majdani lakhely kiválasztásában is kompromisszumokra kényszerülnek.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Tízmilliárdokat spórolhatnánk energián

lakásfókusz milliós spórolás az energiánMi lenne, ha az állam indítana egy valóban nagyszabású épületenergetikai programot? Milyen hatásai lennének a lakosság pénztárcája, a hazai energiaszektorra? Érdekelne-e bennünket egyáltalán egy ilyen program és milyen anyagi vállalásokat, milyen feltételek teljesülése esetén vállalnánk? A lakosság közel negyede hajlandó lenne ilyen célra beruházni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább

Belefulladunk a rezsiköltségekbe – van megoldás!

lakásfókusz rezsiAz elmúlt hetekben több felmérés is alátámasztotta azt, amit a magyar családok jelentős hányada minden hónap végén érez, hogy szinte minden pénzüket a lakhatásra és a rezsire költik. Pedig megoldás erre a helyzetre is lenne, hiszen az is akár a felével csökkenthetné az energiafogyasztását, akinek nincs milliós megtakarítása otthona energetikai felújításának finanszírozására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

8 Tovább

Energiatanúsítvány: macerából hasznos irat



Ahhoz képest, hogy elvileg kötelező eleme a lakások adás-vételének és hosszabb távú bérbe adásának, meglehetősen szórványos az úgynevezett energiatanúsítvány előfordulása ezekben az ügyletekben. Pedig nem egy újabb adminisztratív teherről, hanem egy kifejezetten hasznos dokumentumról van szó.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásvásárlás: százezres „apró” költségek


"Áh, hiszen csupán néhány százalékról van szó!" Akár így is viszonyulhatunk azokhoz a költségekhez, amelyek egy lakásvásárlás esetén a vételáron túl terhelnek minket. Valójában azonban ezek a kiadások a vételár tizedét is elérhetik, és már egy közepes értékű ingatlan esetén is sok százezer forintos összeget tehetnek ki.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek