Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bérlakás vagy saját tulajdon? I. rész

A lakáscélú devizahitelek felvétele és a törlesztőrészletek megugrása mára az egyik legsúlyosabb problémává nőtte ki magát Magyarországon. De miért  törekszik hazánkban mindenki a saját lakás megszerzésére, amikor Nyugat-Európában nagy hagyománya van a lakásbérlésnek? A tulajdonosi szerkezet különbsége történelmi és kulturális szempontokra egyaránt visszavezethető, és mind a saját tulajdon, mind a bérlakás mellett szólnak érvek és ellenérvek. Lehet, hogy a jelenlegi válság hatására nálunk is elmozdulás lesz a bérlakások irányába?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Elnéptelenedő települések – menni vagy maradni?

Megállítható-e a hanyatlás egy elnéptelenedő településen? Nem mindenhol. Vannak olyan helységek, ahol a fordulat kilátástalan. Nemcsak Magyarországon, a gazdag Németországban is több térség szenved, s a fejlesztők ott sem tudnak mást tanácsolni, mint, hogy aki tovább akar lépni, hagyja el a térséget. S bár ott több pénz van, úgy látják nincs értelme támogatással meghosszabbítani az agóniát, inkább azt segítik aki elmenne.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Több információt igényelnének az árfolyamgátról

A héten döntött a parlament az árfolyamgát jelentkezési határidejének három hónappal, 2013. március 29-ig történő meghosszabbításáról. A Lakásfókusz Elemzési Központ internetes követői között végzett gyorsfelméréséből kiderül, hogy a válaszadók harmada egyetért a hosszabbítással, de a több idő mellett még további tájékoztatást igényelnének a konstrukcióval kapcsolatban. Kétharmad szerint aki akart, az eddig is tudott csatlakozni. Az árfolyamgáttal szembeni ellenérzések ugyanakkor enyhülni tűnnek – derül ki a felmérésből.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Amerikában sincs kolbászból a kerítés

lakásfókusz kolbászból kerítésA magyar hitelválság és az egyre nehezebben fizetett havi törlesztőrészletek, a 16,5%-os nem teljesítő hitelek aránya sajnos már közhely Magyarországon. Bár csak az állampolgárok (és az ingatlanok) ötöde érintett a hitelproblémákban, annak súlya miatt az egész ország szenved. Ebben a cikkünkben megvizsgáljuk, vajon könnyebb-e az Egyesült Államokban lakáshitelesnek lenni, mint idehaza.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Eszközkezelő és árfolyamgát, ahogy a nagyok csinálják

lakásfókusz eszközkezelőMeglehetősen vegyesek a nehéz anyagi helyzetű jelzáloghitelesek tapasztalatai a megsegítésükre hivatott kormányzati megoldásokról. A beharangozott lehetőségek csak lassan érnek kézzel fogható kapaszkodókká, és sokszor inkább a probléma jegelésére és kitolására elegendők, semmint annak megoldására.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek